Mers Şüphesiyle Hastane Dezenfekte Edildi

Isparta Devlet Hastanesi acil servisine başvuran 2 kişi MERS virüsü şüphesiyle tedavi altına alınırken, acil servis dezenfekte edildi. Isparta´da hac dönüşü ateş, mide bulantısı ve karın ağrısı gibi

Isparta Devlet Hastanesi acil servisine başvuran 2 kişi MERS virüsü şüphesiyle tedavi altına alınırken, acil servis dezenfekte edildi.
Isparta´da hac dönüşü ateş, mide bulantısı ve karın ağrısı gibi şikayetlerle hastaneye başvuran 79 yaşındaki M.A. ile 54 yaşındaki H.S. tedavi altına alındı. Saat 06.00 sıralarında 112 Acil Servis ambulans ekipleri tarafından hastaneye getirilen M.A. adlı erkek ile H.S. adlı kadın tedaviye alınırken, acil servise gelen diğer hastalara MERS şüphesi nedeniyle acil servise girmemeleri istendi. Acil servis personeline maske dağıtılırken, bir yandan da hastanede dezenfekte çalışması yapıldı.
Konuyla ilgili bilgi veren Isparta Devlet Hastanesi Yöneticisi Mustafa Çelik, "Acil servisimize başvuran iki hastanın MERS virüsü şüphesi ile gerekli tetkikleri yapılarak hastanemizde tedavi altına alınmıştır. Bu arada olası bir virüs şüphesine karşı acil servis dezenfekte edilmişti. Acil servisin kapatılması ya da hastaların başka hastanelere gönderilmesi gibi bir durum yaşanmamıştır" dedi.
Sağlık Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada alınan numunelerin Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Referans Laboratuvarına gönderildiği, genel durumları iyi olan 2 hastanın tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.
(FK-SK-YHY-Y)

23.10.2014 16:49:59 TSI

Google+ WhatsApp