Mers Şüphelisi 3 Hasta Eskişehir Devlet Hastanesi´nde Tedavi Altına Alındı (Fotoğraflı

Bilecik´te, kısa bir süre önce hacdan dönen ve yüksek ateş, ishal şikayetleriyle Bilecik Devlet Hastanesi´ne başvuran 3 kişi, Mers virüsü ön tanısı ile sevk edildiği Eskişehir Devlet Hastanesi´nde ted

Bilecik´te, kısa bir süre önce hacdan dönen ve yüksek ateş, ishal şikayetleriyle Bilecik Devlet Hastanesi´ne başvuran 3 kişi, Mers virüsü ön tanısı ile sevk edildiği Eskişehir Devlet Hastanesi´nde tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye göre, kutsal topraklardan kısa bir süre önce gelen Bahriye Çoban (62), Emine Sezer (61) ve Nevriye Maltaş (68), yüksek ateş ve ishal şikayetleriyle Bilecik Devlet Hastanesi Acil Servisine başvurmuş, şüphe üzerine hemen Acil Servisin bir kısmı izolasyonla kaplanarak 3 hacı bu alanda karantina altına alınmıştı. Hastaların burada gerekli tahlilleri yapıldıktan sonra Mers virüsü şüphesi ile ambulansla getirildikleri Eskişehir Devlet Hastanesi´nde özel alanlarda tedavi altına alındı.
HASTALAR GELMEDEN ÖNLEMLER ALINDI
Öte yandan hastaların hastaneye gelmesinden saatlerce öce Eskişehir Devlet Hastanesi Acil Servis´inde yoğun sağlık tedbirleri alındı. Hasta bakıcısından güvenlik görevlisine kadar dağıtılan maskelerle kendilerini korumaya çalıştılar. Ayrıca hastalardan ikisi ana Acil Servis kapısından alınırken biri ise Çocuk Acil Servisi´nden hastaneye alındı. Üç hacının burada gerekli tetkiklerinin yapılmasının ardından Mers virüsü taşıyıp taşımadığının kesin tespiti yapılacak.
(KÇ-MET-Y)

24.10.2014 16:47:49 TSI

Google+ WhatsApp