Meme Emerken Ölen Azra Bebeğin Annesine Beraat İzmir

Meme emerken akciğerine kaçan süt nedeniyle boğularak yaşamını yitiren 24 günlük Azra bebeğin ölümünden sorumlu tutulan anne Nazlı A., "Taksirli adam öldürme" suçundan yargılandığı davadan beraat etti

Meme emerken akciğerine kaçan süt nedeniyle boğularak yaşamını yitiren 24 günlük Azra bebeğin ölümünden sorumlu tutulan anne Nazlı A., "Taksirli adam öldürme" suçundan yargılandığı davadan beraat etti. Bebeğinin ölümünden sorumlu tutulmasına tepki gösteren anne Nazlı A, "Hayvanlar bile yavrusuna sahip çıkıyor. İlk bebeğim olan kızıma gözüm gibi bakıyordum. Kızımın ölümünden sorumlu tutulmam, bana bir kat daha fazla acı yaşattı" dedi.

SAVCI BEŞ YIL İSTEDİ
İzmir´in Bornova İlçesinde 9 ay önce meydana gelen olayda, annesini gece yarısı emerken akciğerine kaçan süt nedeniyle boğularak yaşamını yitiren 24 günlük Azra bebeğin annesi Nazlı A. hakkında dava açılmıştı. Olayı soruşturan savcı, ifadesini aldığı anne Nazlı A.ya, "Taksirli adam öldürme" suçundan dava açtı.

TAKDİR MAHKEMENİN
Tutuksuz yargılanan anne Nazlı A., karnında 9 ay taşıdıktan sonra dünyaya getirdiği bebeğine Azra adını taktıklarını belirterek "Gece yarısı ağlamaya başladı. Bende onu emzirmek için uykudan uyandım. Bir anda öksürmeye başladı. Yüzü kıpkırmızı oldu. Hemen eşimi kaldırdım. Azra bebeğimizi hastaneye götürdük. Akciğerine süt kaçtığı için yaşamını yitirdiğini söylediler. Kızımın ölüm haberiyle yıkıldım. Savcılık tarafından böyle bir dava açılınca şok yaşadım. Acım bir kat daha arttı. Hayvanlar bile yavrularına sahip çıkarken, ben böyle bir şeyi nasıl yapabilirim. Bu suçlamadan dolayı psikolojim bozuldu. Taktir mahkemenin" dedi.
Mahkeme heyeti, 9 aydır tutuksuz yargılanan anneyi suçsuz bularak beraat kararı verdi.
(KE-HO-Y)

17.10.2014 14:07:02 TSI

Google+ WhatsApp