Melikgazi Belediyesinden Borç Yapılandırma Çağrısı

Melikgazi Belediye Başkan Vekili Mehmet Savruk, Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borcu bulunanların borçlarını yapılandırma işlemlerinin başladığını bildirdi. Başkan Vekili Mehmet Savruk, kamuoyunda

Melikgazi Belediye Başkan Vekili Mehmet Savruk, Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borcu bulunanların borçlarını yapılandırma işlemlerinin başladığını bildirdi.
Başkan Vekili Mehmet Savruk, kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilinen 6552 sayılı "İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması" hakkında kanununun Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı.
Söz konusu kanun kapsamında belediyelere ödenen Emlak ve Çevre temizlik vergileri borçlarının yeniden yapılandırılabildiğini belirten Mehmet Savruk, yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların 31 Aralık 2014´e kadar başvuruda bulunması gerektiğini belirtti.
Yapılandırma tarihine bakılmaksızın ilk taksit ödemesinin Aralık ayında başlayacağını hatırlatan Başkan vekili Mehmet Savruk "Kanun kapsamında 31 Aralık 2014 tarihine kadar olan Emlak ve ÇTV olan borçları yapılandırılabilecek. Gecikme zammı ve faiz borçları silinerek yapılandırma işlemi gerçekleştirilecek. Vatandaşlarımız borçlarını 6-9-12-18 ay taksitler halinde ödeyebileceği gibi peşin ödeme de yapabilecek" ifadelerini kullandı.
Mehmet Savruk, yoğunluk yaşanmaması için yapılandırma işlemlerinin son güne bırakılmaması konusunda vatandaşların gerekli hassasiyet göstermelerini istedi.
(AÖ-Y)

17.10.2014 11:26:38 TSI

Google+ WhatsApp