Mehmet AKGÜN son yıllarda şehrimizde artan intihar vakalarına karşı önemli bir çağrıda bulundu.

Mehmet AKGÜN son yıllarda şehrimizde artan intihar vakalarına karşı önemli bir çağrıda bulundu.

Kayseri Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı İl Genel Koordinatörü Mehmet AKGÜN son yıllarda şehrimizde artan intihar vakalarına karşı önemli bir çağrıda bulundu.

Gerek ekonomik, gerek sağlık, gerekse sosyokültürel nedenlerden dolayı şehrimizde artan intihar vakalarına dikkat çeken Akgün ‘’ Bizler hem gençlik hem de toplumsal alanda, üzerimize düşen milli ve manevi sorumlulukları yerine getirmek için ihtiyaç sahibi insanlarla sürekli temas halindeyiz. İletişime geçtiğimiz insanların dertlerini dinleyip, tespit edilen sorunlara imkânlar nispetince çözüm üretmeye çalışan bizler, sadece Allah rızasını gözetip vatandaşlık görevini yerine getirmeyi hedeflemekteyiz. ‘’Ayrıca Akgün  ‘’ Malumunuz evrensel olarak insanoğlu sağlık alanında zor ve stresli bir süreçten geçmekte ve bu süreç 7’den 70’e her insanı psikolojik manada olumsuz etkilemekte. Maalesef şehrimizde de sesini duyuramayıp takati tükenen bazı hemşerilerimiz son çare olaraktan intiharı düşünmekte’’ dedi. 

Daha önce intihar vakaları üzerinde, kamu yaralına gözlem ve çalışmalar yaptığını söyleyen Akgün ‘’ Aslında dünden bugünleri ön görmüştük lakin yetkililerin huzurunda kendimizi bir türlü ifade etme fırsatı bulamadık. Bu vesileyle Devlet Yetkililerimizden, Kamu Kurum ve Kuruluşlarından, Siyasi Parti ve STK Yetkililerinden ricamız ‘’ İntihar vakalarının önüne hızlı bir şekilde geçilebilmesi için, konuyla alakalı yetkili ve bilgi sahibi kişilerin bir araya gelerek,  önlem noktasında istişare toplantısı yapıp fikir alış verişinde bulunulması gerektiğini ‘’ söyledi.

Google+ WhatsApp