Meclis Başkanı ’Yeni anayasa’ için harekete geçti

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, yeni anayasa çalışmaları kapsamında bugün AK Parti, CHP, MHP ve HDP liderlerine mektup göndereceğini açıkladı.

Bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, göndereceği mektuplara ilişkin, "Sayın genel başkanlardan, yeni bir uzlaşma komisyonu kurmamız ve önceki komisyon gibi her partiden 3 kişinin iştirak edeceği çalışmalar neticesinde bir metin ortaya koyabilmemiz için yardım ve desteklerini beklemekteyim. TBMM’nin 26. Dönemi’nin büyük bir başarısı ve hizmeti olacak yeni bir anayasanın ortaya çıkmasını diliyorum" dedi.

Anayasa Uzlaşma Komisyonunun başkanlığını kendisinin yapacağını ifade eden Kahraman, bir soru üzerine, başkanlık sistemi tartışmalarına da değinerek, "İstikrarlı bir Türkiye istiyoruz. Başkanlık sistemi, parlamenter sistem...Esas olan kuvvetler ayrılığı. Kuvvetler ayrılığına dayalı bir sistem olması benim temennimdir. Şahsi görüşümü ne komisyona dikte etme durumum var, ne açıklama durumum var. Bu sistem elden geçirilmelidir" diye konuştu.

Google+ WhatsApp