Mebel 2015 Mobilya Fuarı

Mebel 2015 Mobilya Fuarı İçin Moskova'da Bulunan Kosb Heyeti T.c. Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım'ı Makamında Ziyaret Etti

Mebel 2015 Mobilya Fuarı İçin Moskova'da Bulunan Kosb Heyeti T.c. Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım'ı Makamında Ziyaret Etti

22-26 Kasım 2015 tarihlerinde Moskova’da düzenlenen “ Mebel 2015 Moskova Mobilya Fuarı “ için Moskova’da bulunan Kayseri İl Vali Yardımcısı Mustafa Avcı, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Hacılar İlçe Kaymakamı Yasin Tıkdağ, Hacılar İlçe Belediye Başkanı Doğan Ekici, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürü Kamil Akçadırcı, ORAN yetkilileri, KOSB Yönetim Kurulu Üyeleri Seyhan Arifoğlu, Şeref Özdemir ve beraberindeki heyet, T.C.Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım’ı makamında ziyaret etti.
Görüşmede Büyükelçi Ümit Yardım, "Rusya Federasyonu’nda iş adamlarımız yaklaşık 30 yıldan beri çeşitli sektörlerde faaliyet gösteriyor. Bu ülke iş adamlarımız için önemli bir pazar. Fuar ve benzeri etkinlikler girişimciler için bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Rusya’da Türk İş Adamlarının kurmuş olduğu dernekler ticari faaliyetlere öncülük ediyor. Ülkemiz sanayisine önemli katkıları olan Kayseri vilayetinin Rusya’da daha etkin bir şekilde tanıtımı ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi için özel tanıtım günleri düzenlenmesi ve Rusya’daki basın yayın organlarında yer alması konusunda çaba ve gayret gösterilmesi çok yerinde olacaktır. Ticari ilişkilerin artırılması amacıyla turizm ağırlıklı olarak Denizli’den de heyetler geliyor. Diğer vilayetlerimizden de Rusya’ya çeşitli sektörlerden heyetler geliyor. Rusya’da birkaç yıldan beri ekonomik kriz yaşanmakla beraber, bu durum kalıcı değil. Bu ülkeye yapılacak olan organizasyonların bir bütünlük içerisinde ele alınması halinde daha kısa zamanda olumlu sonuçlar alınabilir" diye konuştu.
Kayseri Vali Yardımcısı Mustafa Avcı ve KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, kabullerinden dolayı Büyükelçi Ümit Yardım’a teşekkürlerini bildirdi.
Tahir Nursaçan, "Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmalar, diğer OSB’lerin faaliyetleri, Mebel 2015 Moskova Mobilya Fuarı’na katılan firmalar, iş adamlarının bu fuara olan yoğun ilgisi, fuarda yüz yüze görüşmelerin yarın başlayacağı, Moskova’da, KOSB’ta faaliyet gösteren firmaların ürünlerini sergileyecekleri bir teşhir merkezi oluşturulması imkanlarının araştırıldığını anlattı. Nursaçan, KOSB’un uygulamaya dönük diğer projeleri, Kayseri’nin binlerce yıla uzanan bir ticari geçmişi, KOSB tarafından Kırım’da sanayi ve ticarin artırılmasına yönelik karşılıklı görüşmelere devam edildiği ve Kayseri’deki ticaret, turizm ve benzeri konulara ilişkin ayrıntılı bilgiler sunuldu.
Daha sonra KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan tarafından Büyükelçi Ümit Yardım’a , “ KOSB Marka “ adı altında 3 ayda bir yayınlanan dergi takdim edilerek, içeriği hakkında bilgiler verildi.

Google+ WhatsApp