Marmara Bölgesi Kadın Girişimcileri Yalova´da Toplandı

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO), Marmara bölgesindeki kadın girişimciler kurullarına ev sahipliği yaptı. YTSO Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğindeki toplantıya İstanbul, Bursa, Balıkesir,

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO), Marmara bölgesindeki kadın girişimciler kurullarına ev sahipliği yaptı.
YTSO Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğindeki toplantıya İstanbul, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Düzce, Kırlareli, Kocaeli ve Sakarya illerinin kadın girişimcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan YTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser, "Yalova´da kadınların iş hayatında daha faal olmaları için çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bunların başını ise ´Hobim işim olsun´ projesi çekiyor. Bu projeyle imalatına başlanan sabun çiçekleri sayesinde birçok kadınımız iş sahibi oldu. Yine üniversiteli ve liseli gençlerimize yönelik müteşebbislik eğitimi veriyoruz. Mikro kredilerle ev kadınlarımızı da birer girişimciye dönüştürüyoruz" dedi.
Marmara Bölge Başkanı ve İstanbul İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Kal ise, İstanbul´da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. YTSO Başkanı Tahsin Becan da, "Biz de YTSO olarak komşu illerin odaları ile işbirliği yapıyoruz. Bunu çok önemsiyoruz. Bugün Marmara Bölgesi Kadın Girişimciler Kurulu üyelerini Yalova´da ağırlıyor olmaktan mutluyum. Biz oda yönetiminde kadınların sayısının artması gerektiğine inanıyoruz. Önümüzdeki seçimlerde de yönetimin üçte birinin kadınlardan oluşması için adım atacağız. Kadın girişimcilerimizin başarılı çalışmalarını takip ediyoruz. Bu toplantının da kadın girişimcilerimize katkısı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
TOBB Girişimcilik Müdürlüğünden Handan Köse, TOBB´un kadın girişimciliğine bakışını anlattı. Toplantı, Hülya Koç´un söyleşisi ile devam etti. Kadın girişimciler akşam ise Termal Limak Otel´de "Mutlu ve Başarılı İş Kadınının Zaman Yönetimi" seminerine katılacak.
(SÇ-MŞ)

17.10.2014 12:55:02 TSI

Google+ WhatsApp