Mardin Ceylanpınar 2. Kısım Projesinde Çalışmalar Hızla İlerliyor…

Mardin Ceylanpınar 2. Kısım Projesinde Çalışmalar Hızla İlerliyor…

Proje ile Takriben 231 Bin Dekar Zirai Arazi Suya Kavuşuyor…

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve Şanlıurfa ilinin Ceylanpınar İlçesi ile Mardin ilinin bir kısmına fayda sağlayacak projede çalışmalar hızla ilerliyor. Projenin hizmete alınması ile bölgedeki yaklaşık 231 bin dekar zirai arazinin suya kavuşturulması planlanıyor.

Milli Ekonomiye 96 Milyon TL Katkı Sağlanacak

 

DSİ tarafından inşa edilen ve şu ana kadar yüzde 60 fiziki gerçekleşme sağlanan Mardin Ceylanpınar 2. Kısım Projesi çerçevesinde bu yıl toplam 5 adet pompa istasyonu ile 2 bin 260 adet sanat yapısı yapılacak ve 410 bin 153 metre boru döşenerek yaklaşık 48 bin dekar zirai arazi suya kavuşturulacak.  Projenin hizmete alınmasıyla milli ekonomiye 91 Milyon katkı sağlanması ve 46 bin 338 kişiye istihdam oluşturulması hedefleniyor.

Projenin Maliyeti 196 Milyon TL’yi Aşıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ülke genelinde sulama alanında muazzam yatırımlara imza attıklarını ifade ederek şunları söyledi:

 

“Sulama alanında çok ciddi işler yapıyoruz ve münbit topraklarımızı suyla buluşturuyoruz. İnşaatına hızla devam ettiğimiz Mardin Ceylanpınar 2. Kısım Projesinde de yüzde 60 fiziki gerçekleşmeyi yakaladık. 196,5 milyon TL’ye mal edeceğimiz bu tesisle bölgedeki 231 bin 690 dekar zirai araziye su temin edeceğiz. Bu sayede ülke ekonomimize yılda 91 milyon TL katkıda bulunacağız.”

Google+ WhatsApp