Mahkeme çıkışı Gökhan Özcan’ı öldüren İsmail A.’ya 26 yıl 8 ay hapis

Mahkeme çıkışı Gökhan Özcan’ı öldüren İsmail A.’ya 26 yıl 8 ay hapis

Adliye önünde meydana gelen olayda Gökhan Ö’yü (35) silahla vurarak öldüren İsmail A. 26 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri Adliyesi önünde 18 Ocak 2022 tarihinde meydana gelen olayda iddiaya göre Gökhan Ö. ile İsmail A. ve eşi Cansu A.’nın Asliye Ceza Mahkemesi duruşması görüldü. Gökhan Ö., kardeşi İ. Ö. ile adliyenin yanında bulunan aracına bindi. İsmail A. üzerindeki silah ile Gökhan Ö.’ın üzerine ateş etti. Hastaneye kaldırılan Gökhan Ö. yaşamını yitirdi. 
İsmail A. hakkında ‘Tasarlayarak adam öldürme’ eşi C.A. hakkında ise ‘Tasarlayarak adam öldürmeye azmettirme suçundan dava açıldı. 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık İsmail A., maktul Gökhan Ö’nün yakınları ve taraf avukatları katılırken diğer sanık C.A. katılmadı. Tanıklar dinlenirken tutuklu sanık İ.A.nın annesi, “Evimize taş atıldı. O şahısla pazarda denk geldiğimiz oluyordu, rahatsızlık verirdi. Gelinime soruyordum ‘benim bir bilgim yok’ diyordu” dedi. 
Maktulün kardeşleri ve babası “Şikayetçiyiz” derken avukatları Sibel Servet Okandan ise, “Cansu A. İsmail A’yı dolduruyor. Cansu A. o gün eşini durdurmaya çalışmıyor” dedi.
 
SANIK İSMAİL A.: TASARLAMADIM
 
İsmail A. ise ifadesinde, “O gün mahkeme çıkışında normalde bizden önce çıkmaları gerekiyordu. Beklemişler. O gün kar yağıyordu. Ben oyalanmak için aracımın üzerindeki karları temizledim. Tasarlamadım. Beni gördü el kol hareketi yaptı. Birkaç saniyelik olaydı. Kendimde değildim. Önce rabbimin sonra sizin adaletinize güveniyorum. Erkeksin ağlayamıyor her yerden anlatamıyorsun. 8 yaşındaki kızımı katarak laflar söyledi” diye konuştu. 
 
Mahkeme heyeti Cansu A.ya beraat kararı verirken, İsmail A.’ya ise 26 yıl 8 ay hapis ve 2 bin lira adli ceza parası verdi.

Google+ WhatsApp