Macaristan Başkonsolosundan Vali Güzeloğlu´na Ziyaret

Macaristan Başkonsolosu Balazs Hendrich, göreve yeni atanan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu´nu makamında ziyaret etti. Macaristan Başkonsolosu Balazs Hendrich, son çıkan Valiler Kararnamesi il

Macaristan Başkonsolosu Balazs Hendrich, göreve yeni atanan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu´nu makamında ziyaret etti.
Macaristan Başkonsolosu Balazs Hendrich, son çıkan Valiler Kararnamesi ile Mersin Valiliği´nden Kocaeli Valiliği görevine atanan Hasan Basri Güzeloğlu´na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaret esnasında konuşan Macaristan Başkonsolosu Balazs Hendrich, "23 Ekim Macaristan´ın en önemli milli bayramlarından biri. Biz de bunu 24 Ekim´de İstanbul´da kutlayacağız. Sizi buraya davet etmek istiyorum. Ama bir iyi haberimiz daha var. Bir yerde daha milli bayramımızı kutlayacağız. Bunu da burada Kocaeli´de yapacağız. 25 Ekim Cumartesi günü olacak. Sizin için de uygunsa Sayın Vali, neredeyse bütün hafta bizimle beraber olmanızı istiyoruz" dedi.
Başkonsolos Hendrich´in talebine olumlu yanıt veren Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da, "Kendisini yeni başladığı görevde, benim için de yeni sayılabilecek bir süreçte Kocaeli´de ağırlamak ayrıca mutluluk oldu. Kendisinin iyi dileklerine teşekkür ediyorum. Mersin´de fahri konsolosluğu Sayın Büyükelçi ile birlikte açmanın, Türk-Macar dostluğuna Mersin özelinde katkıda bulunmanın keyifli, bizim için anlamlı duygularını yaşamıştık. Türkiye ve Macaristan köklü bir tarihi geçmişin, kültürel ilişkilerin ve güzel bir dostluğun iki ülkesi. Sayın Büyükelçinin Türkçeyi çok güzel konuşması, Mersin´e geldiğinde fahri konsolosluğun açılmasındaki yoğun ilgisi hem bize mutluluk vericiydi, hem de şüphesiz bu dostluğu pekiştirici bir özellikti. Umarım Sayın Başkonsolos görev süresi sona ermeden önce Türkçe´yi en az bizler kadar güzel konuşan ve bizimle buluşan bir düzeye erişmiş olur" şeklinde konuştu.
Kocaeli´de bir Macaristan Fahri Konsolosluğu açılması düşüncelerinin de olduğunu belirten Vali Güzeloğlu, "Kocaeli´de böyle bir konsolosluk düşüncesi aynı şekilde yine ilişkileri zenginleştirici ve güçlendirici bir katkı sağlayacaktır. Bu gibi ilişkileri köklü dostlukların yanı sıra ticari gelişmeleri artırıcı, karşılıklı iki ülkenin ve toplumları birbirine kaynaştırıcı etkisi olacağı açıktır" ifadelerini kullandı.
(DA-KÜ-HO-Y)

20.10.2014 15:50:59 TSI

Google+ WhatsApp