Maça doğru | Galatasaray - Yeni Malatya

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nda, ligde oynadığı son 18 maçta 17 galibiyet alan Galatasaray, STSL İlhan Cavcav Sezonu'nda Evkur Yeni Malatyaspor'u ağırlıyor.

12 Mayıs Cumartesi günü saat 19:00'da başlayacak olan 33. hafta mücadelesini hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım’ın yardımcılıklarını İsmail Şencan ve Asım Yusuf Öz yapacak. Mücadelede dördüncü hakem olarak Serkan Tokat görev alacak. Karşılaşma beIN SPORTS 1'den naklen yayınlanacak.

Galatasaray, 32 yıllık mazisi olan ve 2017 yılında Süper Lig'e yükselen Evkur Yeni Malatyaspor ile tarihinde ikinci kez karşılaşacak. 17 Aralık 2017'de Malatya'da oynanan karşılaşmayı Malatya ekibi 2-1 kazanmıştı.

Ligin bitimine 180 dakika kala en yakın iki rakibi Fenerbahçe ve Başakşehir’in 3, Beşiktaş’ın da 4 puan önünde 69 puanla liderlik koltuğunda oturan Galatasaray'da Akhisar deplasmanında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Sofiane Feghouli, Yeni Malatya karşısında forma giyemeyecek. Maicon, Sinan ve Donk, Evkur Yeni Malatyaspor maçında oynamaları ve sarı kart görmeleri halinde ligin son haftasındaki Göztepe deplasmanında oynayamayacak.

Karşılaşma, şampiyonluk kadar gol krallığının ilk sırasındaki oyuncumuz Bafetimbi Gomis'i de yakından ilgilendiriyor. Mario Jardel'in 2000-01 sezonundaki 22 gollük rekorunu kıran Bafetimbi Gomis kulüp tarihimizde ligde bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu konumunda. Gomis bir gol daha attığı takdirde 28 golle 2010-11 sezonunda gol kralı olan Alex de Souza'yı yakalayacak. Gomis 29'a ulaştığında ise ligde bir sezon içinde en çok gol atan yabancı futbolcu olacak.

Google+ WhatsApp