Maça doğru | Galatasaray - Dinamo Moskova

Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu 5. maçında Dinamo Moskova’yı Burhan Felek Spor Salonu’nda konuk edecek. Saat 19:00’da başlayacak olan mücadele Spor Smart’tan canlı olarak ekrana gelecek. Karşılaşmayı Sırp Vladimir Simonovic ile İtalyan Fabrizio Paswuali yönetecek.

D Grubu’nda oynadığı son 3 mücadeleyi kazanan ve 4 maçta 3 galibiyet elde eden Galatasaray, topladığı 9 puanla 2. basamakta yer alıyor. Dinamo Moskova’nın ise 4 maçta 1 galibiyeti ve 3 yenilgisi bulunuyor. Rus ekibi topladığı 4 puanla, takımımızın ardından 3. sırada...

Galatasaray, Vestel Venus Sultanlar Ligi’nde oynadığı son karşılaşmada Burhan Felek Spor Salonu’nda Beşiktaş’a 3-2’lik skorla mağlup oldu. Takımımız bu sonucun ardından ligde 4. sıraya geriledi. Rusya Ligi’nde normal sezonu ikinci sırada tamamlayan Dinamo Moskova ise çeyrek final etabında karşılaştığı Leningradka’yı 3-0’lık sonuçla geçti.

Galatasaray’da 4 maçtaki 68 sayısıyla Tatiana Kosheleva, Dinamo Moskova’da ise 77 sayıyla Nataliya Goncharova en skorer oyuncu konumunda bulunuyor. Sinead Jack takımımızın en iyi blokçusu olarak göze çarparken Dinamo Moskova’da Irina Fetisova bu alanda öne çıkıyor. En az üç maç oynayan ve set başına en az 5 karşılama yapan oyuncuların göze önüne alındığı en iyi karşılayıcı istatistiğinde grup aşmasının zirvesinde Galatasaray’dan Dobriana Rabadzhieva bulunuyor. Natalia Krotkova ise Dinamo Moskova’nın bu alanda en iyisi konumunda…

Gruplarını lider bitiren 4 takımın ve en iyi ikinci dereceyi elde eden iki takımın 6’lı Play Off turuna yükseleceği CEV Şampiyonlar Ligi’nde 5. maçlar öncesinde takımımız en iyi ikinci olarak dikkati çekiyor.

Karşılaşma öncesi CEV resmi sitesine açıklamalarda bulunan takımımızın başantrenörü Ataman Güneyligil mücadeleyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Sezonun başında bazı hedefler belirledik ama sezona ulaşma istediğimiz hedefler doğrultusunda iyi bir başlangıç yapamadık. Ama her zaman çok çalışmaya devam ettik. Artık oynamak istediğimize yakın bir oyunu sahaya yansıtıyoruz ve bu oyunumuzu hedeflerimiz doğrultusunda geliştirmek istiyoruz. Tüm takım olarak bu maçın Dinamo Moskova ile oynadığımız ilk maçtan daha zor olacağının bilincindeyiz. Dinamo Moskova, Vakıfbank’tan 1 puan alarak grupta önemli bir avantaj yakaladı ancak öyle ya da böyle biz bu maçı kazanarak bir üst tura çıkmak için şansımızı artırmak zorundayız.”

Google+ WhatsApp