Litvanya Ankara Büyükelçisi

Litvanya Ankara Büyükelçisi Sergi Açılışına Katıldı

Litvanya Ankara Büyükelçisi Sergi Açılışına Katıldı

Litvanya Ankara Büyükelçisi Audrius Brüzga, ‘Keşfedilmemiş Litvanya’ konulu fotoğraf sergisine katıldı.
Kayseri Forum Alışveriş Merkezi’ndeki ‘Keşfedilmemiş Litvanya’ konulu fotoğraf sergisinde konuşan Litvanya Ankara Büyükelçisi Audrius Brüzga, Türkiye’nin muhteşem bir ülke olduğunu söyleyerek sergideki amaçlarının Türkiye ile Litvanya arasındaki ilişkileri geliştirmek olduğunu söyledi. Büyükelçi Brüzga, “Burada olduğum için çok mutluyum. Bugün çok fazla şey göremedik açıkçası. Fakat şunu çok iyi öğrendik ki gerçekten Kayseri’nin çok büyük bir potansiyeli var. Hem insanlar daha çok şey yapabilir hem ticari kapasite çok yüksek. Kayseri gerçekten çok güzel bir şehir ve Türkiye müthiş ülke. Litvanyalı turistler Türkiye’yi çok seviyor ve çok sık şekilde Türkiye’ye gelmektedir. Bugün biz Litvanya’yı Türk halkına tanıtmak istiyoruz. Umarız ki bu sergiyi gezen Kayserili vatandaşlar Litvanya’ya gelip gerçek güzellikleri görebilir” dedi.
Sergiye katılan Kayseri Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç ise, sergide emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, “Kayserimizi tanımak ve her türlü alanda işbirliği yapmak isteyenlerle burada birleşmiş buluyoruz. Bu sergiyi gezmekle orayı görsel olarak tanımış oluyoruz. Onlar da buraya gelerek bizim güzelliklerimiz görmüş oluyorlar. Bizler de bu cazibeye dayanamazsak çıkıp oraları gezelim” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kurdele kesilmesiyle açılışı yapılan sergide davetliler ve vatandaşlar fotoğrafları yakından inceledi.

Google+ WhatsApp