Liderler oyunu kullandı

26. Dönem Milletvekili seçimleri için Türkiye bugün sandık başına gitti. Liderler oy verme işlemlerini tamamlayarak ilk mesajlarını verdi.

26. Dönem Milletvekili seçimleri için Türkiye bugün sandık başına giderken liderler oy verme işlemlerini tamamladı.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU OYUNU KULLANDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimleri için oyunu memleketi Konya’da kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, oy kullanmak üzere Konya’nın merkez Meram ilçesinde bulunan konutunun yakınlarındaki Şükrü Doruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine geldi. Başbakan Davutoğlu’na okula gelişinde vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu, fotoğraf çektirdi. Okuldaki 2248 nolu sandıkta oyunu kullanan ve sandık kurulu görevlileri ile selamlaşan Başbakan Davutoğlu, okuldan çıkarken açıklamalarda bulundu. Seçimin hayırlı olmasını dileyen Davutoğlu, “Bugün bir kez daha vatandaşlık görevini yapmak üzere sandık başına gidiyoruz. Her şeyden önce ülkemiz için, milletimiz için, insanlık için hayırlı olmasını diliyorum. Bundan 3 gün önce Cumhuriyet Bayramını idrak etmiştik ve hep beraber ülkemizin ulaştığı düzey dolayısıyla büyük bir gururla istiklal şehitlerimizi anmış ve ülkemizin geleceği ile ilgili beslediğimiz ümitleri kamuoyu ile paylaşmıştık" dedi. 

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin artık dünyanın demokratik sistemle idare edilen ve demokrasi ile kalkınmayı aynı anda gerçekleştirebilen öncü ülkelerinden biri olduğunu anlatan Davutoğlu, şöyle konuştu: "Türkiye bu çabalarını önümüzdeki dönemde 100. yıla giderken kararlılıkla sürdürecektir. Her şeyden önce buradan bütün milletime şu çağrıda bulunmak istiyorum; Tabii hep beraber sandık başındayız, daha sandıkların kapanmasına saatler var. Bütün vatandaşlarım huzur içinde, sükun içinde sandıklara gitmeye ve iradelerini sandıklara yansıtmaya davet ediyorum. Ayrıca sandıklarda bir demokrasi bayramı, bir demokrasi şöleni yaparcasına birbirimizi tebrik etmeye, farklı siyasi görüşlere sahip olsak da herkesin sandık başında, sandığın dışında selamlaşarak ülkenin geleceği için karşılıklı iyi niyetimizi göstermeye davet ediyorum.”

“HUZUR İÇİNDE, BARIŞ İÇİNDE SANDIK BAŞLARINA GİDİYORUZ”

Seçim güvenliği ile ilgili de konuşan Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu ana kadar bize intikal eden bir olumsuzluk olmadı. Birçok valimizle özellikle seçim güvenliği bağlamında görüşmeler yaptım, hamdolsun bir kez daha huzur içinde, barış içinde sandık başlarına gidiyoruz. Tabii ki bu seçim, özellikle 7 Haziran sonrasında siyasi tarihimizde ilk defa bu kadar kısa süreli olarak ikinci seçime gidiyoruz. Benim gördüğüm heyecan sandıklara katılım bağlamında ümit verici. Özellikle şunu vurgulamak isterim; seçim güvenliği konusunda çok değişik spekülasyonlar yapanlar ve bu sebeple de katılımı düşük olmasını sağlamak isteyenler olabilir, şu ana kadar Türkiye’nin her yerinde her türlü tedbir alınmıştır. Bu konuda vatandaşlarımızın devletimize güvenmesini, emniyet birimlerimize, güvenlik güçlerimize güvenmesini rica ediyorum." 

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yapılan bazı spekülasyonların aksine her bir ilçede, mahallede, köyde suhuletle seçimlerin yapıldığını anlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnşallah yine her zaman olduğu gibi akşama kadar vatandaşlarımız tam bir olgunluk içinde kendi iradelerine sahip çıkacaklardır. Seçim neticelerinin milletimiz, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bizim en büyük gücümüz demokrasimizdir, insanımızdır. Demokrasi ve insan kaynağından daha güçlü bir güç kaynağı olamaz. O bakımdan demokrasimize sahip çıkmak hepimizin görevi. Ülke yönetimi bir emanet meselesidir ve milletimizden alınan bir emanettir ve kalıcı makamları değil, kalıcı hizmetleri gerektirir. O bakımdan bugün de bu neticelerin herkes için, 78 milyon için hayırlı olacağını, her halükarda demokratik bir ortam içinde sandıklara gidiyor olmamızın büyük bir kazanım olduğunu, neticelerinin de mutlaka hayırlara vesile olacağını ümit ediyor, tekrar milletimize Cumhuriyet Bayramından sonra bu demokrasi bayramının da güzel neticeler vermesi temennisi ile hayırlı olsun diyorum.”

“BALKON KONUŞMASI YAPACAĞIM”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, balkon konuşmasıyla ilgili soru üzerine, “Balkon konuşması bizim Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığından yana bize intikal eden güzel bir gelenek. Her halükarda mutlaka inşallah balkon konuşmasını yapacağım Allah sağlık sıhhat verirse. İnşallah akşam da netice ne olursa olsun bu neticeyi halkımızla paylaşmak ve kanaatlerimizi ve gelecek perspektifimizi ifade etmek üzere balkon konuşması yapacağım. Zaten 7 Haziran’da da yapmıştık, şimdi de yapacağız inşallah” diye konuştu.
Başbakan Davutoğlu’nun açıklaması sırasında okul bahçesinde toplanan vatandaşlar, “Konya seninle gurur duyuyor”, “Bugün bize bayram olacak” sloganları attı. Başbakan Davutoğlu, yine vatandaşların sevgi gösterileri arasında konutuna gitti. 

KEMAL KILIÇDAROĞLU OYUNU KULLANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte milletvekili genel seçimi için Arjantin İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı.

Kılıçdaroğlu, saat 13.00'da eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile beraber Çukurambar semtinde bulunan Arjantin İlköğretim Okulu'na milletvekili genel seçimi için oyunu kullanmaya geldi. Kılıçdaroğlu çifti, görevlilerin nüfus cüzdanı kontrolünün ardından 4137 numaralı sandıkta oylarını kullandı.

Oy kullanma işleminin ardından çıkışta gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Bu seçimler demokrasimiz, cumhuriyetimiz, çocuklarımız, geleceğimiz için çok önemli. Geldik, oyumuzu kullandık, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

"BÜTÜN OLAYLARI YAKINDAN İZLİYORUZ"

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde seçim güvenliğine ilişkin soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Henüz ayrıntılar gelmedi ama size şunu söyleyebilirim; Bütün olayları yakından izliyoruz. Teröre, kimden gelirse gelsin karşı olduğumuzu, amacı ne olursa olsun karşı olduğumuzu her ortamda dile getirdik. Bu ülkede biz huzur ve refah istiyoruz. Bu ülkede birlikte, kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bu ülkede anneler çocuklarını huzur içinde okula göndersinler, bunu istiyoruz. Bu ülke hepimizin ülkesi ve bu ülkede hepimiz barış içinde, huzur içinde, kardeşlik içinde yaşamak istiyoruz" karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu, açıklamalarının ardından yürüyerek Arjantin İlköğretim Okulu'nun karşısında bulunan Çukurambar Taksi Durağı'na geçti. Taksici esnafıyla sohbet eden ve sıkıntılarını dinleyen Kılıçdaroğlu'na çay ikram edildi. Kılıçdaroğlu daha sonra makam aracına binerek CHP Genel Merkezi'ne hareket etti.
Ayrıca Kılıçdaroğlu'nun oy kullandığı 4137 numaralı sandıkta Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri kimyasal madde araması yaptı. 

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ OYUNU KULLANDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandık başına gitti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde oyunu Anıttepe Ortaokulu'nda 1310 numaralı sandıkta kullandı. Oy kullanmasının ardından açıklama yapan Bahçeli, "26. Dönem Milletvekilleri Genel Seçimleri için bugün milletimizin yüksek katılımıyla bir seçimin gerçekleştirilmesini temenni ediyorum. Milletimize, siyasi partilerimize ve onun adaylarına hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. İnşallah, bu seçim milletimizin geleceği açısından bir dönüm noktası olur diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri'ne benzer bir sonuç çıkar mı?" sorusuna Bahçeli, "Bu soruları sonra soralım" karşılığını verdi.  

SELAHATTİN DEMİRTAŞ OYUNU KULLANDI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, oyunu İstanbul'da kullandı. Sandıktan huzura ve barışa dair umut çıkmasını temenni eden Demirtaş, vatandaşlara oy kullanma çağrısında bulundu.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, oyunu Sultanbeyli Mevlana Ortaokulu 1114 nolu sandıkta kullandı. Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Demirtaş, "Bugün Türkiye siyasi tarihi açısından önemli bir seçim gerçekleştiriyoruz. Umut ediyorum ki bugün yapılacak seçimlerde ortaya çıkacak siyasi sonuçlar hepimizin açısından en hayırlı sonuç olacaktır. Hepimizin arzuladığı şey huzur ve barıştır. Bugün sandıklardan huzura ve barışa dair umudun çıkmasını arzu ediyorum" dedi.

Zorlu bir süreçte seçim kampanyası gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Demirtaş, şöyle konuştu: "Yitirdiğimiz canlar oldu. Seçimin hayırlı sonuçlarının barış ve demokrasi uğruna canını feda eden bütün arkadaşlarımızın acılı ailelerine bir teselli olmasını temenni ediyorum. Bugün sandıktan ne çıkarsa çıksın, herkes açısından geleceğe daha da umutla bakmayı gerektirecek sonuç olacağından kuşku duymuyorum. Herkes bugün mutlaka akşama kadar oylarını kullansın. Geleceğini belirlemek halkın elindedir. Sandık iradesi güçlü bir şekilde demokrasimizi inşa etmeye yardımcı olsun temennisinde bulunuyorum." 

Google+ WhatsApp