Ksmmo Başkan Adayı Fatih Tanrıöver:

Ksmmo Başkan Adayı Fatih Tanrıöver:

Ksmmo Başkan Adayı Fatih Tanrıöver:

Önümüzdeki ay yapılacak olan Kayseri Serbest Mali Müşavirler Odası (KSMMO) Genel Kurulu’nda aday olan Fatih Tanrıöver, amaçlarının mesleğe ve odaya hizmet etmek olduğunu söyledi.
Önümüzdeki ay gerçekleştirilecek olan 22. KSMMO Genel Kurulu’nda aday olan Fatih Tanrıöver, meslekte bazı sıkıntılar tespit ettiklerini ve bu sıkıntıların çözümü ve üyelere güzel yapılar kazandırmak için çalışacaklarını söyledi. Aday olmalarındaki temel gerekçenin, mesleki sorunlarla mücadele etmek olduğunu vurgulayan Fatih Tanrıöver, “3568 sayılı yasamız 13 Haziran 1989 yılında yürürlüğe girdi. Yürürlüğe giren yasamızla meslek mensuplarının mali müşavir mesleği resmileşmiş oldu. Türkiye genelinde 96 bin meslek mensubu bulunmaktadır. Kayseri’de bin 314 meslek mensubumuz var. Bunların 215 tanesi bayan, 680 meslektaşımız bağımlı çalışıyor, 634 meslektaşımız ise bağımsız olarak kendi ofislerinde hizmet vermektedir. Son 3 yıldır Kayseri Mali Müşavirler Odası Disiplin Kurulu Sekreterliği görevini yapmaktayım. Odamıza ve mesleğimize hizmet etmek istiyoruz. 18 yıldır bu mesleğin içerisinde bir kişi olarak mesleğimi severek ve içtenlikle yapıyorum, bir meslek aşığıyım. Mesleğimizde ciddi sorunlar var. Bunları zaman zaman çeşitli platformlarda dile getirdik. Bu sorunlarla mücadele etmek, mesleğimize değer itibar katmak, itibarı yükseltmek amacıyla aday olduk. Mesleğimizde kanun yoluyla çözülecek bazı sorunlar var. Bunların ilki tahsilat problemimiz var. İkinci olarak bazı beyan ve bildirimlerin günleri olur, birleştirmeleri olur kaldırılmalarıyla ilgili problemlerimi var. ” diye konuştu.
Başkan seçildiği taktirde eğitim çalışmalarına öncelik verecekleri dile getiren Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Fatih Tanrıöver, meslekle ilgili yeniliklerden haberdar olunması amacıyla yurt dışı mesleki geziler düzenleyeceklerini ve TOKİ ile görüşmelerde bulunarak, meslek mensuplarının konut ihtiyacını gidereceklerini söyledi.
Geçmişin tecrübesi ve geleceğin dinamizmiyle yeniden aday olduklarının altını çizen Tanrıöver, “Meslek grubu olarak geçmişin tecrübesi geleceğin dinamizmiyle 7-8 Mayıs tarihinde yapılacak olan 22. Olağan Genel Kurul’da yeniden adayız. Bin 314 üyemizin 215 üyesi bayandır. Sadece meslek grubu olarak yönetimde ikinci sıramızı bir bayan arkadaşımıza verdik. Bayanlar bizim için değerlidir. Bağımlı çalışan meslektaşlarımız maalesef diğer listelerde yer alamadı. Bağımlı meslektaşlar yine bizim listemizin ön sıralarında yer aldı. Bağımlı meslektaşlarımızda bizim için önemlidir. Özellikle bağımlı meslektaşlarımızın problemleriyle ilgili asgari ücret problemi yani bağımlı olarak çalışan bir mali müşavir ne kadar ücret alır bu konuda da gerekli çalışmalarımızı yaptık. İnşallah seçimlerden sonra bunu yönetim kurulunda görüşüp danışma meclisinden tavsiye niteliğinde asgari ücret tarifesini yayınlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp