Kosova´daki Siyasi Çıkmaz Abd´li Senatöre Ajandasını Değiştirtti

Balkan ülkeleri gezisi çerçevesinde Kosova´yı ziyaret eden ABD´li Senatör Christopher S. Murphy Kosova´da sadece Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ile görüştü. Murphy, Kosova´da 4 aydan bu yana meclis ve

Balkan ülkeleri gezisi çerçevesinde Kosova´yı ziyaret eden ABD´li Senatör Christopher S. Murphy Kosova´da sadece Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ile görüştü. Murphy, Kosova´da 4 aydan bu yana meclis ve hükümetin kurulamamasına yol açan siyasi çıkmaz nedeniyle diğer liderlerle görüşmekten vazgeçti.
Kosova Cumhurbaşkanı Yahyaga, ABD´li Senatör Murphy´yi Cumhurbaşkanlığında ağırladı. Yaklaşık bir saat süren ve basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından Kosova Cumhurbaşkanlığı ofisi tarafından yazılı açıklama yapıldı. Görüşmede Cumhurbaşkanı Yahyaga´nın, Senatör Murphy´ye Kosova´daki güncel gelişmeler ve süreçler hakkında bilgi verdiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Yahyaga´nın, Kosova´da yaşanan kurumsal düğüm konusunda da bilgilendirdiği belirtilen yazılı açıklamada, Kosova´da özgür, şeffaf ve demokratik seçimlerin yapıldığı, ancak seçimler sonrasında kurumların oluşturulmasında gözlenen siyasi çıkmazın gerek ülke çapında sahne gerekse uluslararası sahnede Kosova´nın menfaatlerine zarar vermeye başladığına işaret edildiği kaydedildi.
ABD´nin Connecticut Eyaletinin Demokrat Partili Senatörü Maurphy´nin Kosova´da bir dizi temaslarda bulunması öngörülmekteydi. Kosova´da 4 aydan bu yana meclis ve hükümetin kurulamamasına yol açan siyasi çıkmazın devam etmesi üzerine Senatör Murphy´nin ziyaret ajandasını değiştirip, cumhurbaşkanı dışında diğer liderlerle görüşmekten vazgeçtiği öğrenildi.
(EK-MS-ÖZ-D)

17.10.2014 22:44:43 TSI

Google+ WhatsApp