Kosova Dışişleri Bakanı´ndan Sırbistan´a Barış Anlaşması Talebi

Sırbistan´ı ilk defa ziyaret eden Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj, Kosova ile Sırbistan arasında Barış Antlaşması´nın imzalanmasını talep etti. Sırbistan´ın başkenti Belgrad´da düzenlenen Bat

Sırbistan´ı ilk defa ziyaret eden Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj, Kosova ile Sırbistan arasında Barış Antlaşması´nın imzalanmasını talep etti.
Sırbistan´ın başkenti Belgrad´da düzenlenen Batı Balkan Ülkeleri Dışişleri ve Ekonomi Bakanları Konferansı´nın çalışmalarına katılan Bakan Hoxhaj, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sırbistan´nın Avrupa Birliği´ne (AB) üye olmadan önce, Priştine ile Belgrad arasında Barış Antlaşması´nın imzalanması gereğine işaret etti.
Kosova Dışişleri Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj´ın, "Avrupa Birliği´nde de hakkında söz edilen antlaşma, Barış Antlaşması´ndan fazla bir şey değildir. Sırbistan ile Kosova arasındaki diyalogunun barış anlaşmasıyla sonlanması gerekmektedir. İki toplum arasında uzlaşı sağlayacak diyalogun olması da çok önemlidir" ifadelerini kullandığı belirtildi.
Kosova diplomasi şefi, Batı Balkan Ülkeleri Dışişleri ve Ekonomi Bakanları Konferansı´nda yaptığı konuşmada, Kosova Bakanları´nın toplantıya katılmasının, Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi sürecinin bir neticesi olduğunu kaydetti. Belgrad Konferansı´na Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj yanı sıra, Kosova Ekonomik Kalkınma Bakanı Fadil İsmaili de katılıyor.
(EK-ES-D)

24.10.2014 10:00:58 TSI

Google+ WhatsApp