Konsolosluk kapattıran ihbara gözaltı

İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu'nun kapanmasına yol açan tehdit ihbarının aile içi husumetten kaynaklandığı ortaya çıkarken ihbarı yapan şahıs gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu’na yönelik tehdit iddialarıyla ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde; Belçika Başkonsolosluğu üzerinden ihbarı yapan şahsa 23 Mart 2016 günü saat 17.00 sıralarında Aksaray ilinde ulaşılmıştır. İhbarı yapan şahsın ifadesi alınmak üzere gözaltına alınırken ihbarın, aile içi husumete dayalı, terör tehdidi ile ilgili olmayan asılsız ve mesnetsiz bir ihbar olduğu anlaşılmıştır” denildi.

Gözaltına alınan ihbarcı şahısla ilgili asılsız ihbar nedeniyle işlem yapılacağı kaydedilen açıklamada, “İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu ile ilgili olarak gerek Belçika Konsolosluğu’na yapılan ihbar, gerekse Hollanda makamlarından intikal eden bilgiler ile ilgili yapılan araştırma neticesinde; şuan itibariyle bir tehdidin bulunmadığı öğrenilmiş olup, elde edilen bilgiler İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu görevlileriyle paylaşılmıştır” ifadelerine yer verildi.

İLK İFADESİNDE İHBARI KABUL ETTİ

Öte yandan gözaltına alınan ihbarcı Kamil K.’nin ilk ifadesinde ihbarı yaptığını kabul ettiği öğrenildi. Şahsın ifadesinde, 5 yıldır görüşmediği akrabalarının aşırı para kazanmalarından şüphelendiği için böyle bir ihbarda bulunduğunu belirttiği kaydedildi. 

Google+ WhatsApp