Komisyondan GATA’daki Gazilere Moral Ziyareti

Türkiye Kamu-Sen Şehit Yakınları ve Gaziler Komisyonu GATA’daki Gazilere Moral ziyareti düzenledi.

Son 40 gündür Pkk terör örgütüyle yapılan mücadelelerde yaralanan ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi(GATA) da tedavileri sürmekte olan kahraman gazilere, Türkiye kamu-Sen Şehit Yakınları ve Gaziler Komisyon Başkanı Abdullah Gazioğlu, Başkan Yardımcısı Özkan Genç ve Rasim Yalçın’dan oluşan bir heyet ziyarette bulundu.

Ziyarette; Komisyon Başkanı Sayın Gazioğlu kahraman gazilerin sağlık durumları hakkında bilgiler aldı.
Yaklaşık 18 asker, polis ve korucunun sağlık durumunun iyiye gittiği, tedavilerinin GATA personeli tarafından özenle takip edildiğini ifade eden gaziler, doktorlardan ve sosyal hizmetler sorumlusu İlgen hanımdan duydukları ilgi alakadan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.
Bayrağı Şerefli Mertebeye Ulaşarak Devrettiniz
Komisyon Başkanı Gazioğlu geçmiş olsun dileklerini ileterek konuşmasında şu duygulara yer verdi “bu bir bayrak yarışıdır, bizler yaralandık sizlere devrettik, sizler yaralandınız diğer arkadaşlarımıza bu kutsal görevi devrettiniz, isimler ve bizler değişiriz fakat bu bayrak bizden sonrakilerle daima gönlerde dalgalanacaktır. Sizler görevinizi en iyi şekilde ifa ederek gazilik gibi şerefli mertebeye ulaştınız, Allah razı olsun” diyerek Komisyon olarak her zaman gazilerin yanlarında olacaklarını ifade etti.
Kalleşçe Saldırdılar Karşımıza Çıkamadılar
Uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı düzenek sonucu yaralanan gazi Metehan Uzman Çavuş teröristlere, “onlar ancak kalleşçe saldırırlar, keşke karşıma çıksaydılar da çatışsaydık, ama korkaklar bunlar böyle haince saldırır ve kaçarlar, Türk askerinin karşısına çıkamazlar, Rabbim bana şehitliği nasip etmedi arzum kefen giyip şehit olmaktı gazi olduk” dedi.
Vatan ve Askerlik Aşkı Hiç Bitmedi
Komisyon Başkan Yardımcısı Özkan Genç kahraman gazilere geçmiş olsun derken onların vatan ve millet uğrunda canlarını feda edeceklerini gerekirse şehit olmaya hazır olduklarını gördüğünü ifade ederek şunları kaydetti; “bugün vatan millet uğruna canları pahasına görev yaparken yaralanan kahramanlarımızı ziyaretimde beni duygulandıran adı gibi yiğit Metehan Uzman Çavuşun ah abi o kefeni giyip şehit olamadım feryadı ve  bir gazi kardeşimizin annesinin bu çocukta vatan ve askerlik aşkı hiç bir zaman bitmedi hep arttı dedi ve bende teyzem o senin sütünle alakalı helal ve temiz süt vermişsin ondandır,  sütü bozuklarda bu aşk olmaz dedim. İşte bu nedenle diyoruz ki Yüce Türk milletinde bu duygular var olduğu müddetçe bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmez.” Dedi.
18 Bin TL Verip Kaçmadı
Komisyon Başkan Yardımcısı Rasim Yalçın gazilere geçmiş olsun dileklerini ileterek kahraman gazinin babasına moral verdi. Gazi Yalçın, “Gazimiz kahramanca mücadele etti, alnı açık yüzü ak olarak şerefli gazilik mertebesine ulaştı. Bazıları gibi 18 bin tl verip askerlikten kaçmadı, Vatanına bağlı böyle evlat yetiştirdiğiniz için ne kadar gururlansanız azdır” dedi.
Yapılan ziyaretten memnun kaldıklarını ifade eden gaziler, böyle zor durumlarda bizlerin yanında olan hal hatırımızı sorup yardımcı olan herkesten Allah razı olsun temennileriyle dualar ettiler.
Komisyon daha sonra tekrar geçmiş olsun temennilerini ileterek GATA’dan ayrıldı.

Google+ WhatsApp