Kocaeli´nde Sel Suları Çekildikten Sonra Korkunç Manzara Ortaya Çıktı

Kocaeli´nde dün yaşanan sel felaketinin boyutları ortaya çıkmaya başladı. Sel sularının çekilmesiyle birlikte su basan ev ve işyerlerinde hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Kocaeli´nin Kartepe il

Kocaeli´nde dün yaşanan sel felaketinin boyutları ortaya çıkmaya başladı. Sel sularının çekilmesiyle birlikte su basan ev ve işyerlerinde hasar tespit çalışmaları başlatıldı.
Kocaeli´nin Kartepe ilçesinde dün etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen sel, çok sayıda ev ve işyerini su altında bırakmıştı. Özellikle Kartepe´nin Emek Evler ve Acısu Mahallelerinde etkili olan selin bırakmış olduğu izler, suların çekilmesiyle ortaya çıktı. Emek Evler´de 40 ev, Acısu Mahallesi Ova Sokak´ta ise 30 evin sular altında kaldığı ortaya çıktı. Selden etkilenen evlerdeki eşyalar kullanılmaz hale geldi. Kartepe Belediyesi selden etkilenen cadde ve sokakları yıkayarak temizlerken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU ekipleri ise pompalarla suları boşaltmaya çalıştılar.
Vatandaşlar büyük bir felaket yaşadıklarını ifade ederek, "Sel sularına sabaha karşı yatakta yakalandık. Hiçbir şey yapamadan evlerimiz sular altında kaldı. Çocuklarımız boğulma tehlikesi geçirdi. Canımızı zor kurtardık. Devletimizden hasarımızın telafi edilmesini istiyoruz, büyük bir mağduriyet yaşadık" dediler.
Emek Evler Mahallesi Muhtarı Mevlüt İnan, "Büyük bir afetle karşı karşıyayız. Mahallemizde 40 ev selden etkilendi. Kaymakamlık ve belediye yetkilileri hasar tespit çalışmalarına başladı" diye konuştu.
DÜĞÜN EVİ SULARA GÖMÜLDÜ
Selden etkilenen Acısu Mahallesi Ova Sokak´ta 11 gün önce düğün yapan bir çiftin evi tamamen sular altında kaldı. Oğluna 11 gün önce düğün yaptığını ifade eden Baki Yıldırım, "Sabah namazına kalkmıştım. Üst katta oturan oğlum aşağıya inerek baba kalk evleri su basıyor dedi. Ancak eşyaları kurtaramadan evleri su bastı. Daha oğluma 11 gün önce düğün yapmıştım. Oğluma ne diyeceğim, gelinimin boynu bükük kaldı. Ben bu eşyaları bir daha alamam" dedi. Konuşma sırasında gözleri dolan yaşlı adam konuşmasına son verdi.
Kartepe İlçesinde hasar tespit çalışmaları devam ederken, selin etkilediği evlerde hasarın karşılanacağı öğrenildi.
(BB-ÖK-Y)

28.10.2014 12:13:42 TSI

Google+ WhatsApp