Kocaeli´de Ebola Şüphesi Taşıyan Şahıslar

Kocaeli´de Ebola virüsü şüphesi taşıyan hastaların ilk sonuçları negatif çıkarken, yapılan testlerin devam ettiği öğrenildi. Nijerya´da marangoz olarak çalıştığı öğrenilen 45 yaşındaki M.A. isimli

Kocaeli´de Ebola virüsü şüphesi taşıyan hastaların ilk sonuçları negatif çıkarken, yapılan testlerin devam ettiği öğrenildi.
Nijerya´da marangoz olarak çalıştığı öğrenilen 45 yaşındaki M.A. isimli Türk işçi tatil için geldiği Gebze´de yüksek ateş şikayetiyle Gebze Fatih Devlet Hastanesi´ne başvuruda bulunmuştu. Şahıslarda Ebola virüsü olabileceğinden şüphelenildiğinden hastanede karantina işlemleri başlatılmış, ardından ambulansla Derince Eğitim Araştırma Hastanesi´ne sevk edilmişti. Burada da yoğun güvenlik önlemleri alınmış ve hastalar çıkartılarak acil servis boşaltılmıştı. Ebola virüsü taşıdığı şüphesi taşıyan M.A. özel giysili sağlık ekipleri tarafından ambulansla Derince´ye getirilerek hazırlanan özel izoleli odada karantina altına alındı. Hastayı getiren ambulans ise özel dezenfekte işlemlerinden geçirilerek temizlendi. Diğer Mısır uyruklu hastanın ise, Ebola değil zehirlenme ön tanısıyla tedavi altına alındığı öğrenildi. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, "Hastayla ilgili olarak tetkikler henüz belirlenmedi. Hastadan alınan kan örnekleri Ankara´da bulunan merkeze gönderildi" dedi. Durmaz, "Burada virüse ait olan, bazı ürünler ve maddelerle, virüse karşı vücutta gelişen antikorlarla ilgili olarak ELISA testleri yapılacak. Sonuçlar bugün yarın belli olur. Hasta ile ilgili olarak herhangi bir sıkıntımız yok. Şimdiye kadar yaptığımız testler negatif çıktı. Testlerin sonuçlarından basit bir enfeksiyon da çıkabilir. Ama testler çok geniş kapsamlı oluyor. Bilindiği üzere Mers hastalığına da bakıyoruz. Ebola halkın dikkatini çeken bir konu olduğu için tedirginlik yaratıyor" diye konuştu.
(NA-SO-Y)

22.10.2014 18:14:16 TSI

Google+ WhatsApp