Kobani´de Sessizlik Hakim Mesut Alan

Kobani´de IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki sokak savaşlarında 32 gün geride kalırken, kentte bugün sessizliğin hakim olduğu gözlendi. Suriye´nin Kobani kentinde IŞİD militanları ile PYD´

Kobani´de IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki sokak savaşlarında 32 gün geride kalırken, kentte bugün sessizliğin hakim olduğu gözlendi.
Suriye´nin Kobani kentinde IŞİD militanları ile PYD´nin silahlı kanadı YPG güçleri arasında süren sıcak çatışmalar 32´nci gününde de devam ediyor. Son 3 günde Kobani´ye en yoğun hava operasyonlarını gerçekleştiren ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, bugün sessiz kaldı. Sabah saatlerinden bu yana kentin üzerinde keşif uçuşlarını sürdüren jet uçaklar, henüz hava operasyonu gerçekleştirmedi. IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar ise, aralıklı olarak sürüyor.
Öte yandan 2. Hudut Alay Komutanlığı´na bağlı birlikler tarafından Kobani´yi gören hakim tepelere konuşlandırılan çok sayıda tank, obüs ve hava savunma sistemleri de bekleyişini sürdürüyor.
(MA-SO-Y)

16.10.2014 14:16:52 TSI

Google+ WhatsApp