KKTC Cumhurbaşkanı Tatar Kayseri Sanayi Odası’nda iş insanlarıyla bir araya geldi

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar Kayseri Sanayi Odası’nda iş insanlarıyla bir araya geldi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kayseri ziyaretini ikinci günüde Kayseri Sanayi Odasında iş insanlarıyla bir araya geldi.

Kayseri’ye gelerek bir dizi ziyarette bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kayseri Sanayi Odası’nda İş Dünyası ile Buluşma ve İstişare Toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Tatar’ın yanı sıra, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi protokol üyeleri ve sanayiciler katıldı. 
 
Toplantı da konuşan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, KKTC'de gerçekleştirilen erken genel seçimlerden birinci parti olarak çıkan Ulusal Birlik Partisi’ni tebrik ederek, “Seçim sonuçlarının Kuzey Kıbrıs Türk halkına hayırlı olmasını diliyorum. Kayseri’de diğer Anadolu illerinde olmayan bir gayret ve birliktelik söz konusu. Bu birliktelik sonucunda sanayide elde ettiğimiz başarılara kısaca değinmek istiyorum. Güçlü bir KKTC ekonomisinin mutlaka kendi ayakları üzerinde durabilmesi ve gelişmesi için Kayseri Sanayisi ve iş adamları olarak, Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile her türlü iş birliğine hazırız. Daha güçlü bir Türkiye ve Kuzey Kıbrıs için el ele vererek var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kıbrıs'ın, Doğu Akdeniz'de bir refah ve istikrar adası olmasını temenni ederken, Sizleri Odamızda ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti bir kez daha ifade ediyorum” dedi.
 
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İş insanlarına yaptığı konuşmada, “Doğu Akdeniz’de özgürlük mücadelesinde hak ve hukukun korunma ve sürdürülmesini, mavi vatanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti’nin iş birliği ile hem denizlerdeki hakimiyeti hem de göklerdeki üstünlüğümüzün korunması için bu siyasetin en iyi şekilde sürdürülmesinde büyük yarar vardır. Dolayısıyla Kayseri’den tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Burada bulunmaktan büyük memnuniyetlik içerisindeyim. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bütün bu siyasi duruşa, ve dünyanın bize hala uygulanmakta olduğu haksızlıklara, engellemelere, ambargolara rağmen turizmindeki başarılardan bahsetmekteyiz.  Yatırımlarımız hamd olsun hala devam etmektedir” diye konuştu.
 
‘BİZ GÜÇLÜ OLMAK DURUMUNDAYIZ’
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, açıklamasının devamında, “Biz güçlü olmak durumundayız. Güçlü olabilmemiz için yatırımların artması gerekir. Yatırımların artabilmesi için istihdam gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyetinin desteği ile KKTC’deki mücadelemizi daha da ileri taşıyabilmek için farklı sektörlerde yatırımların yapılması ve ona göre aramızdaki ticari, iktisadi, ekonomi gibi çeşitli merkezlerde kurulacak ilişkilerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine destek olarak tezahür etmesi en büyük temennimizdir. Türkiye’nin çeşitli havalimanlarında olduğu gibi Kayseri’de de önümüzde birkaç yıl içerisinde direkt Ercan Uluslararası Havalimanına uçuşların olması en büyük temenni ve dileğimizdir. Çünkü Buradaki potansiyele, gelişmelere baktığınızda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizmi, Kayseri içinde 1 numaralı destinasyonu olması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

Google+ WhatsApp