Kktc Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türkiye Barolar Birliği Heyetini Kabul Etti

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, temaslarda bulunmak üzere Kıbrıs´a gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti. Metin Feyzioğlu, KKTC´nin Kurucu Cumhu

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, temaslarda bulunmak üzere Kıbrıs´a gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Metin Feyzioğlu, KKTC´nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş ve Kıbrıs Türkü´nün Varoluş Mücadelesi Önderi Dr. Fazıl Küçük´ü anarak başladığı konuşmasında, onların yaptıklarından ders alınması gerektiğini belirtti. Feyzioğlu, KKTC´yi yavru vatan değil vatan gördüklerini ve buradan bir şeyler öğrenmeye geldiklerini ifade ederek, Türkiye ile KKTC´nin "Tek millet iki devlet" olduğunu söyledi.
KKTC Barolar Birliği ile ilişkilerin derinleşmesinin sevindirici olduğunu kaydeden Feyzioğlu, geçtiğimiz ay oluşumunu başlattıkları Türk dili konuşan ülkelerle akraba ülkelerden oluşacak 17 Barolar Birliği´ne KKTC´nin de üye olacağını belirtti. Feyzioğlu, bunun tanınma yolunda kamuoyu oluşmasına yardım edeceğini dile getirdi.
Türkiye Barolar Birliği´nin KKTC Barolar Birliği ile yakın ilişkilerinin en fazla kendisini memnun ettiğini ifade eden KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Bir millet iki devlet" gerçeğinin artık dünyaca idrak edilmesi gerektiğini kaydederek, bunun görülmesine rağmen ısrarla anlaşılmamak istendiğini belirtti. Her iki ülkenin barolarının işbirliği ve karşılıklı bilgi paylaşımının, en mükemmel sonuçları doğuracağına inandığını belirten Eroğlu, bu birlikteliğin dünyaya gösterilmesinin önemli olduğunu kaydetti. Eroğlu, KKTC´nin sesi kısıldığında baroların yüksek sesle bu mesajı dünyaya vermesi gerektiğini bildirdi. Rauf Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük´ün ömürlerinin büyük bir kısmını mücadeleye adadığını belirten Eroğlu, şimdi kendisinin de inandığı bir davayı yürütmeye çalıştığını söyledi.
Kabulde, KKTC Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi de hazır bulundu.
(AB-YM-D)

27.10.2014 17:07:23 TSI

Google+ WhatsApp