Kışanak Öldürülen Gazeteci İçin Gazete Dağıttı

Önceki gün Adana´da uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Azadiya Welat gazetesi çalışanı Kadri Bağdu için Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak, gazete dağıttı. 2 gü

Önceki gün Adana´da uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Azadiya Welat gazetesi çalışanı Kadri Bağdu için Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak, gazete dağıttı.
2 gün önce Adana´nın Seyhan ilçesinde gazete dağıtımı yaptığı esnada öldürülen Azadiya Welat gazetesi çalışanı Kadri Bağdu´nun öldürülme olayı Diyarbakır´da protesto edildi. Yenişehir ilçesinde bulunan Ekinciler Caddesi´nde aralarından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı, Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, İHD Şube Başkanı Raci Bilici, Özgür Gazeteciler Cemiyeti üyeleri ve çok sayıda vatandaş bir araya gelerek Bağdu´nun ölümünü protesto edip, gazete dağıttı. Çevrede bulunan esnafa gazete dağıtan Kışanak ve beraberindekiler daha sonra Azadiya Welat´ın Diyarbakır bürosu öne geldi. Burada gazetecilere açıklama yapan Kışanak, bütün acılar, kayıplar nedeniyle son derece özgün olduğunu ifade ederek, her birinin acısın yaşadıklarını söyledi. Hayatını kaybedenlerin tamamına Allah´tan rahmet dileyen Kışanak, yakınlarına başsağlığı diledi. Bu kayıplar içerisinde basına yönelik saldırı ve bir basın çalışanın hayatını kaybetmesinin önemli ve sarsıcı bir durum olduğunu kaydeden Kışanak, "Bu olay, geçmişte de yaşadığımız acı ve trajedi olduğu için son derece sarsıcıdır. 90´lı yıllarda bu ülkede gerçeği yazan, yalanın perdesini yırtacağız iddiasıyla yola çıkan özgür basının sesini kısmak için, seri cinayet işlendi. Hiç birinin katili bulunup ortaya çıkarılmadı. Adana´da çekilen tetik, hepimiz güçlü bir tutum alması gerektiren yeni bir duruma işaret etmiştir" dedi.

"HERKESİN GERÇEĞİ ÖĞRENME HAKKI VARDIR"
Basının özgürlüğünün herkesin özgürlüğü olduğuna vurgu yapan Kışanak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Basın özgürlüğü hepimizin doğruyu, gerçeği öğrenme hakkı ve özgürlüğüdür. Bizim hakkımıza yönelik bir saldırı var ortada. Herkesin gerçeği öğrenme hakkı vardır. Bu tetiği çekenler gerçeği katletmek ve bizim gerçekleri öğrenme hakkımızı ortadan kaldırmak istiyorlar. Bu ülkenin karanlığa teslim olmasını istiyorlar. Hepimiz bu ülkede ne olup, ne bittiği öğrenmek istiyoruz. Bingöl´deki olayın bir infaz olup, olmadığını öğrenmek istiyoruz. Biz, Kobani için nöbet tutan insanlar sınırda neden saldırıldığını öğrenmek istiyoruz. Bizim özgür basına ihtiyacımız var. Bugün yaptığımız bir dayanışma değildir, kendi özgürlüğümüze, geleceğimize sahip çıkma eylemidir. Ben, bir kez daha özgür basın çalışanlarını kutluyorum, bu onurlu duruşlarından dolayı tebrik ediyorum. Türkiye´nin vicdanları, özgürlüğe sahip çıkan tüm kesimlerin, bu seri katilleri durdurabilecek durumda olduğunu, bu karanlık odaklar ortadan kaldıracak durumda olduklarına inanıyorum."
Konuşmanın ardından Kışanak ve beraberindeki sivil toplum kuruluş temsilcileri Azadiya Welat gazetesi bürosuna giderek, çalışanlara başsağlığı diledi.
(ÜN-YRT-Y)

16.10.2014 16:44:41 TSI

Google+ WhatsApp