KGGD, AVRUPA BİRLİĞİ (AB) PROJESİ GELİŞTİRDİ

KGGD, AVRUPA BİRLİĞİ (AB) PROJESİ GELİŞTİRDİ

KGGD, AVRUPA BİRLİĞİ (AB) PROJESİ GELİŞTİRDİ

Kayseri Genç Girişimciler Derneği’nden işsiz kadınlar için AB projesi
Kayseri Genç Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gülsoy kırsaldaki işsiz kadınlara evlerinden istihdam edilme ve kendi işlerini kurarak girişimci olma fırsatı sunulacağını belirterek, toplam bütçesi 277 bin 500 Euro olan Avrupa Birliği (AB) projesi geliştirdiklerini söyledi.
KGGD, AVRUPA BİRLİĞİ (AB) PROJESİ GELİŞTİRDİ
Kayseri Genç Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gülsoy yaptığı yazılı açıklamada, “Kayseri Genç Girişimciler Derneği geleneksel Türk takılarını dünyaya tanıtmayı, işsiz kadınlara Takı Örme Sanatı eğitimi vererek kendi evlerinde istihdam etmeyi ve Girişimcilik eğitimini tamamlayanlara finansman ve mentörlük desteği sağlayarak kadın girişimci sayısını artırmayı amaçlayan sosyal ve toplumsal fayda odaklı bir Avrupa Birliği (AB) projesi geliştirdi” dedi.
İŞSİZ AMA YETENEKLİ 50 KADIN SEÇİLECEK
Toplam bütçesi 277 bin 500 Euro olan ve ilgili AB birimine sunulan proje kapsamında öncelikli olarak kırsalda yaşayan işsiz ama yetenekli kadınlardan 50 kişinin seçileceğini ifade eden Gülsoy, şunları söyledi: “Kadınlardan seçilecek 50 kişi, dünyanın en iyi mücevher ustaları tarafından 'Temel Kuyumculuk, Takı Tasarımı ve Geleneksel Türk Takı Sanatları' eğitimleri verilecek. Bu eğitimi başarıyla tamamlayanlar bir üst seviyeye geçerek 'Girişimcilik, E-ticaret, Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya ve İçerik Yönetimi' eğitimlerini alacak. Bu eğitimleri de başarıyla tamamlayanlar, tasarım, işçilik ve pazarlama kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla sırasıyla İtalya, İsviçre ve İngiltere'ye teknik geziye gidecekler. Proje sonunda başarılı olan katılımcılar kendi evlerinden istihdam edilme fırsatı yakalayacak. Bunların arasından kendi işini kurmak isteyenlere de finansman ve danışmanlık desteği sağlanarak kendi işlerinin patronu olmalarına destek olunacak.”
YÜZLERCE YILLIK KÜLTÜREL MİRAS TAKI ÖRME SANATLARI YAŞATILACAK
Kayseri Genç Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gülsoy bu proje sayesinde, hem zor ve zahmetli olduğu için tükenmek üzere olan yüzlerce yıllık kültürel miras takı örme sanatlarının yaşatılacağını, hem sektörün yurtdışı pazarlara açılmasına katkı sağlanacağını, hem de özellikle kırsalda yaşayan işsiz kadınlara evlerinde istihdam edilme veya girişimci olup yurtdışına açılma fırsatı sunulacağını sözlerine ekledi.

Google+ WhatsApp