Kerry, Almanya Başbakanı Merkel İle Görüştü Berlin

Resmi temaslarda bulunmak üzere Almanya´ya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü. Kerry, basın toplantısında yaptığı açıklamada uluslararası alanda yaşa

Resmi temaslarda bulunmak üzere Almanya´ya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü.
Kerry, basın toplantısında yaptığı açıklamada uluslararası alanda yaşanan birçok krize karşın Almanya Başbakanı Merkel´in üstlendiği liderlik rolünü överek Almanya Başbakanı´nın Ebola, Rusya ile Ukrayna arasındaki barış görüşmeleri ve IŞİD´e karşı savaşta etkin rol üstlendiğini ifade etti. Kerry ayrıca, "Başkan Obama, Amerika halkı bu kritik dönemde yaptığınız her hareketi takdirle karşılıyor" dedi. Almanya ve Amerika´nın birçok alanda birlikte hareket ettiğini belirten Kerry, Transatlantik Ticaret Yatırım Ortaklığı konusunda da ileriye yönelik daha etkin adımlar atmaları gerektiğini belirtti.
Almanya Başbakanı Angela Merkel ise Kerry ile birlikte uluslararası alandaki birçok sorunu ele alacaklarını belirterek ABD ile yakın işbirliği içerisinde olduklarını ifade etti. Merkel, "Bence dünyadaki tüm huzursuzlukları birlikte çözebiliriz" dedi.
(ES-SO-D)

22.10.2014 18:42:54 TSI

Google+ WhatsApp