`kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi´nin İsmi Değişmiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun isminin değiştirilmesini istediği Nevşehir´in Hacıbektaş ilçesindeki kültür merkezi, Hacıbektaş Belediye Meclisi´nde tartışıldı. Bele

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun isminin değiştirilmesini istediği Nevşehir´in Hacıbektaş ilçesindeki kültür merkezi, Hacıbektaş Belediye Meclisi´nde tartışıldı. Belediye meclisi, açılışını Kılıçdaroğlu´nun yaptığı Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi´nin aynı isimle hizmet vermeye devam etmesine karar verdi.
Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, yaptığı açıklamada, Çilehane mevkiinde bulunan eski bir amfitiyatronun İstanbul Bakırköy Belediye Başkanlığının katkıları ile yeniden düzenlenerek kültür merkezi haline getirildiğini ve merkeze Hacıbektaş Belediye Meclisi tarafından Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi isminin verildiğini söyledi. İsim kararı alırken bu durumdan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun haberdar edilmediğini ve kendisine sürpriz yapmak istediklerini ifade eden Selpanoğlu, merkezin açılışının 16 Ağustos 2014 tarihinde 51´inci Ulusal, 25´inci Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri çerçevesinde Kılıçdaroğlu tarafından yapıldığını ve Kılıçdaroğlu´nun merkeze kendi isminin verildiğini burada öğrendiğini açıkladı.
Selmanpakoğlu, "Harabe halindeki bir binayı sıfırdan Bakırköy Belediyesi´nin öncülüğünde kullanılır hale getirdik. Kültür merkezi haline getirdiğimiz bu merkezin ismini Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi olarak belirledik. Bunu kararı alırken herhangi bir şekilde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na bilgi vermedik. Bunun sürpriz olmasını istedik. Belediye meclisinde aldığımız karar ile bunu gerçekleştirdik ve kimseye duyurmadık. Genel Başkanımızı buraya davet ettiğimiz gün kendisine durumu söyledik" dedi.
Kılıçdaroğlu´nun törenlerin ardından kendisi ile yaptığı sohbette kültür merkezinin isminin değiştirilmesini istediğini söyleyen Selmanpakoğlu, "Genel Başkanımız böyle bir kültür merkezinin açılışından dolayı çok memnun oldu ancak ayrılırken bana bir ricada bulunarak, `Kültür merkezine benim ismimin verilmesi aleyhimde kullanılabilir, bunu yanlış değerlendirebilirler ve sanki benim isteğimle verilmiş gibi düşünülebilir. Oysa ben böyle bir şey istemedim. Teşekkür ederim, uygun görmüşsünüz ama mümkünse ismini değiştirseniz sevinirim´ dedi" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu´nun isteği üzerine konunun Hacıbektaş Belediye Meclisi´ne taşındığını ve meclis üyelerine Kılıçdaroğlu ile arasında geçen sohbetten bahsettiğini ifade eden Selmanpakoğlu, buna karşın belediye meclis üyelerinin bu isteği kabul etmediğini ve merkezin isminin `Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi´ olarak kalmasının kararlaştırıldığını açıkladı. Selmanpakoğlu, "Genel Başkanımız çok ince bir düşünceyle ismin değiştirilmesini istedi ancak meclisimiz bunu kabul etmedi. Umarım genel başkanımız bizi anlayışla karşılar" ifadelerini kullandı.
(MÖZ-AG-GS-Y)

18.10.2014 12:04:52 TSI

Google+ WhatsApp