Kayseri´ye 68 Yeni Okul

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, eğitim yatırımlarının aralıksız sürdürüldüğünü belirterek, "İl genelinde toplamda 68 okul inşaatı devam ediyor. 9 okul inşaatı ise ihale aşamasında. Bu yatırımlar tamamlan

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, eğitim yatırımlarının aralıksız sürdürüldüğünü belirterek, "İl genelinde toplamda 68 okul inşaatı devam ediyor. 9 okul inşaatı ise ihale aşamasında. Bu yatırımlar tamamlandığında Kayseri 1261 dersliğe daha kavuşmuş olacak" dedi.
Vali Düzgün, kentteki eğitim yatırımlarına ilişkin bilgiler verdi. Kamu yatırımları içerisinde eğitim konusuna özel önem verdiklerini ve bu yöndeki çalışmaları hassasiyetle takip ettiklerini kaydeden Vali Düzgün, daha iyi bir eğitim için, eğitim kalitesinin yükseltilmesi için, daha iyi ve donanımlı mekânlar olması gerektiğini ifade ederek, yeni okul ve ilave derslik yapımları ile buna imkan sağlanacağını söyledi.
Hali hazırda 68 okulda inşaat çalışmalarının devam ettiğini ve bunlardan önemli bir kısmının tamamlanma aşamasına geldiğini dile getiren Vali Düzgün, şu bilgileri verdi:
"Yavrularımızın çok daha iyi koşullarda eğitim ve öğretim görebilmesi, sınıf mevcutlarının daha da azaltılması ve öğretmenlerimizin daha iyi bir eğitim verebilmesi hepimizin ortak arzusu. Kayseri olarak sınıf mevcudu ortalamamız 30´un altında. Biz, bunu her bölge ve her kademedeki okullar için gerçekleştirmek istiyoruz. Bu nedenle, özellikle devlet yatırımlarını ihtiyaç tespit edilen bölgelere dağıtmak için çalışmalar yürütüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı bütçesindenilimize tahsis edilen ödenekler kapsamında 541 derslikli 39 okul inşaatımız, 1000 kişi kapasiteli 2 pansiyon inşaatımız ve 5 spor salonu inşaatımız devam ediyor. 9 okul ve 200 kişilik pansiyon yapımı ihale aşamasında. Ayrıca, 222 sayılı İlköğretim Kanunu kapsamında İl Özel İdaresinin kapanmasından sonra Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğümüz ortak yatırımlar var. Bu kapsamda da 439 derslikli 19 okul yapılacak."
Vali Düzgün, eğitim yatırımlarını anlatırken hayırseverler konusuna da değinerekönceki yıllarda çok sayıda okul yaptıran hayırseverler tarafından 10 okulun yapımınındevam ettiğini söyledi. "Hayırseverlerimize şükran borçluyuz" diyen ve bir kez daha hayırseverlere teşekkür ettiğinin altını çizen Vali Düzgün, hayırseverler hariç kamu kaynakları ile il genelinde inşaatı devam eden okul yapım çalışmalarının toplam maliyetinin 242 milyon TL olarak gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.
(AG-Y)

16.10.2014 14:42:01 TSI

Google+ WhatsApp