Kayseri’de 30 okulumuzda STEM projemizi uyguluyoruz

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından Türkiye’de ilk olarak uygulanan STEM Projesi kapsamında, Abdülhamit Han İmam Hatip Ortaokulu’nda STEM laboratuvarı açıldı.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından Türkiye’de ilk olarak uygulanan STEM Projesi kapsamında, Abdülhamit Han İmam Hatip Ortaokulu’nda STEM laboratuvarı açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da Türkiye genelinde uygulanması istenen STEM Projesi kapsamında, Abdülhamit Han Ortaokulu’nda STEM laboratuvarı açıldı. Laboratuvarı gezen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Bahameddin Karaköse, Mahmut Tatlı ve Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay Demir, öğrencilerle sohbet etti ve çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Bahameddin Karaköse, proje hakkında bilgiler verdi.
"Kayseri’de 30 okulumuzda STEM projemizi uyguluyoruz. Burada STEM laboratuvarını açtığımız okulumuzun özelliği, imam hatip ortaokulu olmasıdır. İmam hatip ortaokullarında da STEM projesini bu yıldan itibaren uygulamaya başlayacağız. 2013 yılında İl Milli Eğitim Müdürümüzü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Türkiye’de ilk olarak bu projeyi başlatan ve projenin sahibi olan kişidir. 2013 yılından itibaren bu projenin tüm alt yapısı, öğretmen eğitimleri ve donanımları çalışıldı ve şuanda da okullarımızda çok iyi bir şekilde uygulamaya başlıyoruz. 2013 yılında biz bu projeyle yola çıktığımızda Türkiye’de uygulayan bir yer yoktu. Geçen haftalarda da Milli eğitim Bakanlığımız bu projenin çok önemli olduğunu ve Türk eğitim sisteminde de bundan sonra STEM projesinin uygulanabilmesi için tüm direktifleri verdiğini ve yaygınlaştırılacağını söylediler. Biz İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak milli eğitim müdürümüzü liderliğinde ‘Kayseri’yi eğitimin başkenti yapacağız’ diye bir sloganımız var. bu süreçte bu projenin ilk olarak Kayseri’de uygulanması ve daha sonra bunun katma değerlerini görmemiz çok önemlidir."
 
Laboratuvarda öğrenim gören öğrenciler STEM malzemeleriyle kendilerinin tasarladıkları projeleri gelen misafirlere uygulamalı gösteri yaptılar.

Google+ WhatsApp