10 aranan şahıs tutuklandı
Kayseri’de polis ekiplerinin yapmış olduğu operasyonlarda 20 kişi yakalandı. Toplamda 98 yıl 5 ay 20 gün hapis cezası bulunan 10 kişi ise tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Kayseri’de polis ekiplerinin yapmış olduğu operasyonlarda 20 kişi yakalandı. Toplamda 98 yıl 5 ay 20 gün hapis cezası bulunan 10 kişi ise tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Kayseri’de mahkumları taşıyan cezaevi aracının yaptığı kazada 2’si ağır olmak üzere toplamda 7 kişi yaralandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Türkiye’de 42 ilde uygulanan IPARD tarımsal kalkınma programının girişimleri sonucunda kapsamının genişletilerek 81 ile çıkarıldığını duyurdu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Murat Molu, çiftçi ve besicilerle buluştu. Buluşmada sorunları dinleyen Murat Molu, “Tarım ve Hayvancılık can çekişiyor ama çiftçi ve besicimizin sesini duyan yok! Biz CHP olarak bu sesi duymazdan gelemez, sorunları görmezden gelemeyiz. Tarımın önemini bilmeyen bir zihniyet hiçbir zaman başarılı olamadı, olamayacaktır” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri mitingine fabrikalardan zorunlu işçi taşınmasına tepki gösterdi. Keskin, “Biz arkadaşlarımızla bu belirlenen birçok fabrikalara giderek bunları görüntü ile tespit ettik. Biz buradan mülk amirleri dahil olmak üzere uyarıda bulunuyoruz. İşçiler üzerinden yapılan baskılara bir an önce müdahale edilsin” dedi.
Büyük Kayseri Mitingi gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri’den övgü ile bahsederek, “Konumuyla, önemiyle, ürettiği değerlerle, yetiştirdiği büyüklerle, dünyada eşi bulunmayan Kayseri ve Kayserili kardeşlerimizle iftihar ediyorum. Anadolu’nun ortasında bir sanayi, ticaret ve tarım vahası kurmayı başaran Kayserili kardeşlerim, pek çok şehrimize de ilham kaynağı oldu” dedi.
Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kayseri Serbest Bölge'de fabrika ziyaretleri yaptı.
Büyük Kayseri Mitingi’nde konuşan Başkan Büyükkılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımız bizleri seviyor, şehrimizi seviyor, bizlerden desteğini esirgemiyor. Bilge insan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bizlere, sizlere güveniyor. Onların birlikteliği bizler için güç ve dayanışma oluyor” dedi.
İşgalci İsrail rejimi kurulduğu günden beri Filistin topraklarını işgal etmek suretiyle, on binlerce insanı öldürmüş, yüzbinlerce insanı yaralamış, sakat bırakmış; mallarına, ibadethanelerine, hastanelerine, okullarına zarar vermiş ve onları evsiz bırakmıştır. İşgalci rejim bunun da ötesinde işgal ettiği Filistin topraklarında büyük bir ambargo ve kuşatma uygulamış, Gazze’yi açık hava hapishanesine çevirmiş, Gazze halkına insani yardımların ulaşmasını engelleyerek büyük bir insanlık suçu işlemiştir.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ‘22 Mart Dünya Su Günü' dolayısıyla yaptığı açıklamasında son yıllarda yaşanan küresel iklim değişikliğiyle birlikte temiz suya ulaşmanın her geçen gün zorlaştığını belirterek, ‘Suyumuzu koruyalım, geleceğimize sahip çıkalım’ dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde faaliyet gösteren KAYMEK tarafından Maraş İşi ile Ramazan ayına özel olarak hazırlanan 100 eserin yer aldığı Esma’ül-Hüsna Sergisi yoğun ilgi görüyor. Eğitimi destekleyen, öğrenci ve genç dostu hizmet vizyonu doğrultusunda faaliyetlerini yürüten Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK), bu alanda önemli sergileri de sanatseverlerin beğenisine sunmayı sürdürüyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarından Taner Yıldız ile birlikte Ramazan-ı Şerif’in 10’uncu gününde Mithat Paşa Merkez Camii’nde teravih sonrası vatandaşlarla buluştu.
Başkan Büyükkılıç, OSB’de fabrika ziyaretlerinde şehrin ihracatına ve üretimine katkı sağlayan firma yetkilileri ve personele teşekkür ederek, “Her birinizin alnından öpüyorum. İyi ki varsınız. Allah hepinizden razı olsun” dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş ile birlikte Kayseri'nin Ankara giriş yolu üzerinde 1’nci Organize Sanayi Bölgesi ile komşu olan ihracatın ve istihdamın lokomotifi Kayseri Serbest Bölgesi’nde fabrikalara ziyaret gerçekleştirdi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım ve hizmetleri ile dünyanın ilgisini çeken Erciyes Kayak Merkezi, bu kez İskandinav ülkelerinden turistleri ağırlamaya hazırlanıyor.