Kayseri'de iki grup arasında silahlı kavga: 1 yaralı
Kayseri'de iki grup arasında çıkan silahlı kavgada tüfekle vurulan bir kişi yaralandı.
Kayseri'de iki grup arasında çıkan silahlı kavgada tüfekle vurulan bir kişi yaralandı.
AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Mobilya ve kapıda 1 numarayız ama artık kabuk değiştirmemiz lazım. Artık farklı noktalara doğru gitmemiz lazım. Artık savunma sanayine gitmemiz lazım. Birlikte hareket etmenin yolunu bulmamız lazım. Kayseri’de bunun örneğini yapan birkaç tane firma var. Onları örnek alarak, patron olarak değil. Artık ürettiğimiz ürünün lideri olmak için gayret göstermemiz lazım. Kendi başımıza bir şeyin olmadığını, birlikten kuvvet doğması gerektiğini, sadece bana değil, bize, ülkemize, ilimize hizmet etmek mecburiyetinde olduğumuzu düşünmek mecburiyetindeyiz. Eğer bunları yapamazsak, kusura bakmayın kim olursa olsun önümüzdeki engelleri aşabilmemiz mümkün değil” dedi.
Kayseri Kent Konseyi Kadın Çalışma Grubu, düzenlediği basın toplantısında bireysel silahlanmanın sınırlandırılması ve önleyici sosyal politikaların güçlendirilmesi çağrısında bulundu. Grup adına açıklama yapan Ayşe Uzunlu, çocuk ve gençlerin dijital ortamlarda silaha özendirilmesinin ve şiddeti normalleştiren içeriklere maruz kalmasının da önlenmesi gerektiğini söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, makamında gerçekleşen bir dizi ziyarette kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerini ağırladı. Ziyaretlerde istişare kültürü, ortak akıl, birlik ve beraberlik vurgusu öne çıktı.
Kayseri Devlet Hastanesi’nin yeni başhekimi Ali Çöl, İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan ile birlikte Vali Gökmen Çiçek’i ziyaret etti.
Kayseri’de, ‘hırsızlık’ suçundan hakkında kesinleşmiş 12 yıl 10 ay hapis cezası bulunan S.E. (26) isimli kadın, polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “37’nci Vergi Haftası” dolayısıyla İl Defterdarı İbrahim Kaya ve beraberindeki kurum personelini makamında kabul etti.
Kayseri’de sınıf öğretmeni Zeliha Dağ, geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB), bugün düzenlenecek iftar yemeği programıyla ilgili sosyal medyadan yapılan eleştirilere yanıt verdi. Açıklamada, “İftar yemeğimizin düzenlenmesi sürecinde belirlenen kriterlere uygunluk taşıyan hizmet sağlayıcılardan teklifler toplanmış ve en uygun teklifi veren hizmet sağlayıcı seçilmiştir. Haberlerde yer alan fiyatlar gerçeği yansıtmamakta ve afaki fiyatlar olup, bu rakamların çok çok altında hizmet alımı yapılarak sanayicimizin bizlere olan emanetine sahip çıkılmıştır” ifadelerine yer verildi.
Ramazan bereketini vatandaşlarla birlikte yaşamak için hassasiyet gösteren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Ramazan ayının ilk gününden itibaren farklı mahallelerde vatandaşlarla buluşmayı sürdürüyor. Ziyaret ettiği her mahallede sevgiyle karşılanan Başkan Çolakbayrakdar, “Hemşehrilerimizle Ramazan’ın güzelliklerini paylaşıyoruz.” dedi.
Talas Belediyesinin Ramazan ayına özel kültür etkinlikleri hafta sonunda sanat dolu iki özel programla devam etti. Cumartesi akşamı kum sanatı ve şiir dinletisiyle görsel bir şölen yaşanırken, pazar günü ise tasavvuf musikisinin güçlü sesi Necip Karakaya ile Talas Belediyesi personelinden oluşan Grup Şantiye sahne aldı.
Melikgazi Belediyesi tarafından her ayın üçüncü pazar günü düzenlenen ve vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edilen Melikgazi Antika Pazarı bu hafta sonu da kapılarını meraklılarına açtı.
Bağ-Kur sigortalılarının emeklilik için 9000 gün prim şartına tabi tutulmasının, aynı sistemde yer alan SSK’lılara göre 1800 gün daha fazla prim ödeme yükü doğurduğunu vurgulayan CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, bu farkın “hakkaniyet ve eşitlik” ilkesine aykırı olduğunu belirterek prim gün şartının 7200 güne eşitlenmesi amacıyla TBMM’ye kanun teklifi verdi. Genç, düzenlemenin gecikmesinin sosyal güvenlik sistemine güveni zedelediğini ve kayıt dışılığı teşvik ettiğini ifade etti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin “Arılar Çoğalsın, Bereket Katlansın” Projesi’ne müracaatlar başladı. 23 Şubat 2026 Pazartesi günü saat 08.00 itibariyle başvuruların alınmaya başladığı projeye müracaatlar 27 Şubat 2026 Cuma günü saat 16.00’da sona erecek.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ile birlikte Develi ilçesini ziyaret etti. AK Parti Develi İlçe Başkanlığı ve Develi Belediyesi’ni ziyaret eden Büyükkılıç, Gürcan ve beraberindeki heyet, Ramazan-ı Şerif’in 4’üncü iftar sofrasında Develili vatandaşlarla bir araya geldi.