ŞABAN ÇOPUROĞLU TÜRKİYE YÜZYILI PROGRAMLARINA DEVAM EDİYOR
AK Parti Kayseri Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Sayın Şaban Çopuroğlu, Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında şimdide Sivas’ın Gemerek ilçesinde.
AK Parti Kayseri Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Sayın Şaban Çopuroğlu, Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında şimdide Sivas’ın Gemerek ilçesinde.
Talas Belediyesi, 24-29 Ağustos 2025 tarihleri arasında düzenleyeceği etkinliklerle Zafer Haftasını görkemli bir şekilde kutlayacak. “Malazgirt’ten Dumlupınar’a” adıyla organize edilen takvim kapsamında Talas’ın farklı noktalarında konserden film gösterimlerine, çocuk oyun şenliğinden animasyonlara kadar bir dizi program gerçekleştirilecek.
KAYSERİ’de sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu otobüsünün refüjdeki ağaçlara çarptığı kazada, 1 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.
KAYSERİ’nin Develi ilçesinde polisin ‘dur’ ihtarına uymayıp girdiği ters yolda iş makinesi ile çarpışan motosikletin sürücüsü Abdullah Y. (19), hayatını kaybetti.
Kayseri’de başından vurulan Yağmur Çoban’ın annesi Tuba Yağmur, kızının ölümüne ilişkin tutuklanan sevgilisi Fehmi Demirkollu’nun yargılandığı davanın ilk duruşması sonrası adliye önünde basın açıklaması yaptı. Tuba Yağmur’a bazı kadın dernekleri de destek oldu. Kızı ve kendinin fotoğrafının olduğu; 'Bir evladımı kaybettim. Bin evladım oldu. Yağmurum ilk değil son da olmayacak. Adalet yerini bulsun. Duyun sesimi ey Türkiye. Korkmuyoruz. Susmuyoruz. Biz hazırız adalet bizde' yazılı pankart önünde konuşan anne Yağmur, “19 Ocak'ta öldürülen kızım Yağmur Çoban için buradayız. Kızımın adaleti için buradayız. Şahıs intihar ettiği iddiasıyla, bu şekilde kendini savunmaya çalışıyor. Kızımın adaleti için her türlü ben buradayım, yıkılmayacağım. Karşı taraf ne derse desin ne yaparsa yapsın sonuna kadar yavrumun adaletini sağlayacağım ve bu davamdan da asla vazgeçmeyeceğim” dedi.
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı Erciyes Üniversitesi’nde ziyaret ederek, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ‘Spor A.Ş. Bizim İlçede’ etkinliğiyle İncesu’da renkli bir gün sundu. Çocuklar, şişme oyun alanları, ahşap oyun parkurları ve dans gösterileriyle doyasıya eğlendi.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 2020 yılında hizmete sunulan ve Türkiye’de ilk olan sistemle bugüne kadar 2 milyon 550 kilogram ambalaj atığı, bin 750 kilogram atık pil ve 14 bin 950 litre atık yağın kaynağından ayrıştırılarak toplandığını belirterek, geri dönüşüme büyük katkı sağladıklarını söyledi.
İlçede 6 bölgede hayata geçirdiği kentsel dönüşüm çalışmaları ile birçok belediyeye örnek olan Melikgazi Belediyesi'nin, Altınoluk Mahallesi'nde hayata geçirdiği vizyon çalışmalardan bir tanesi olan 120 adet bahçeli ev projesi hızla yükseliyor.
Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, beraberinde Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Organize Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanı Deniz Oruç ve Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Genel Sekreteri Burak Yıldırım ile birlikte Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu.
Talas Belediyesi’nin 2025 Aile Yılı kapsamında hayata geçirdiği Kar Tanesi Gelinlik Evi, kısa sürede büyük ilgi gördü. Açıldığı günden bu yana 72 gelin adayı, cüzi miktardaki kiralama ücreti karşılığında buradan faydalanarak en mutlu günlerine hazırlanmanın heyecanını yaşadı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Kayseri Valiliği iş birliğinde Kapadokya’nın giriş kapısı, tarihi dokusuyla büyüleyen doğa harikası Soğanlı’da 23 Ağustos Cumartesi günü Soğanlı Vadisi 2. Geleneksel Turizm Festivali düzenlenecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte tarih, kültür ve medeniyetler beşiği Kayseri’de başlattıkları turizm ve tanıtım atağını hız kesmeden sürdürüyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın öncülüğünde, Kayseri'nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden biri olan 3.25 milyar TL yatırım maliyetli Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi, hem şehre hem de bölge sakinlerine geleceğe yönelik güvenli, konforlu ve estetik bir yaşam alanı sunuyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Kayseri Kent Konseyi tarafından düzenlenen "Fosil Çalışmaları" sunumu, Kayseri Bilim Merkezi'nde gerçekleşti. Prof. Dr. Okşan Başoğlu'nun sunumuyla, 7,5 milyon yıllık fosil buluntuları bilimsel açıdan ele alındı. Öte yandan Prof. Dr. Başoğlu ve Kent Konseyi Başkanı Altuntuğ, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti.
Hacılar’da Doğaseverler için Saklı Cennet: Hürmetçi Sazlığı Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, doğa ve fotoğraf tutkunlarını Kayseri’nin eşsiz güzelliklerinden biri olan Hürmetçi Sazlığı’nı keşfetmeye davet etti.