Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik ve terör sıkıntısının çözülmesi için biran önce seçime gidilmesi gerektiğini söyledi.
7 Haziran seçimlerinden sonra bir partinin tek başına iktidar olması gibi bir durumun kalmadığını belirten Mahmut Hiçyılmaz,” Bir koalisyon hükümeti kurulma zorunluluğu ortaya çıktı ve en çok milletvekili çıkaran partiye sayın Cumhurbaşkanı hükümeti kurma görevini verdi. Fakat Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu, yapmış olduğu girişimlerde hükümeti kuramayacağını ve görüşmelerden bir koalisyon hükümeti noktasında netice çıkmadığını beyanla dün Cumhurbaşkanına aldığı görevi iade etti. 45 günün dolmasına birkaç gün kaldı. Bu birkaç gün içerisinde bir başka parti genel başkanına görev verilip bu süre içerisinde bir koalisyon hükümeti kurulabilir mi bilemiyorum” dedi.
Tekrar seçime gidilme zaruretinin ortaya çıktığını ifade eden Hiçyılmaz, “ Tabi koalisyon hükümeti kurulabilirse kurulur, kurulmazsa anayasal çerçeve içerisinde tekrar seçime de gidilebilir. Tekrar milli iradeye başvurulabilir. Neticesi 7 Haziran seçimlerindeki gibi de olabilir, farklı da olabilir. Ona tabi yapılacak olan seçimde milletimiz karar verecektir. Yeniden yapılacak olan seçimin neticesinde nasıl bir irade çıkacaksa ona göre tek başına veya koalisyon hükümeti kurulması noktasında gayretler gösterilecektir. Aslında Türkiye’nin hükümetsiz kalmaması noktasında hareket edilmesi gerekir. Koalisyon hükümetinin kurulması noktasında gayretlerin gösterildiğini düşünüyorum” diye konuştu.
“Bazı partiler nedense siyasi parti olduklarını unutup hiçbir şeye yanaşmamaları, muhalefette kalma arzularını sürekli dile getirmeleri ve erken seçim istemelerine rağmen şimdi erken seçim istemiyoruz gibi sözler söylemeleri doğrusu demokrasi tarihimizde olmaması gereken bir durumdur” diyen Hiçyılmaz şunları söyledi:” Çünkü bir siyasi partinin kurulması ve seçime girmesinin ana sebebi iktidar olmaktır. İktidar olamıyorsa da koalisyon hükümetinde yer almaktır. Dolayısıyla bunların hiçbirine yanaşmayan bir kurumun siyasi parti olma özelliği kalmaz diye düşünüyorum. Siyasi partiler bu nokta da biraz gayretli olmalılar. Türkiye’yi hükümetsiz bırakmamak adına ellerinden gelen tüm gayreti göstermeliler. Seçimlerde sandıktan nasıl bir milli irade çıkarsa Türkiye ona göre yoluna devam etmelidir.”
Özellikle Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik ve terör sıkıntılarının bir an önce çözülmesi bakımından seçim yapılması gerektiğini vurgulayan Hiçyılmaz, “Ortaya çıkan neticeye göre de hükümet kurulup ülkenin gerçek gündemine dönüp reel sektörün ekonomiyle alakalı sıkıntıların biran önce giderilmesi noktasında hareket edilmelidir ve şuanda Türkiye’nin başına tekrar bela olma noktasında olan terörün giderilmesi bakımından her türlü tedbirlerin alınması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp