Kayseri Şeker Yaz Spor Okulları Sona Erdi

Kayseri Şeker Yaz Spor Okulları Sona Erdi

Kayseri Şeker Yaz Spor Okulları Sona Erdi

Kayseri Şeker’in Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında organize ettiği futbol, güreş, satranç ve masa tenisi branşlarında açılan yaz kursları başarıyla sona erdi.
Kayseri Şeker yaz sporu okullarına kayıt yaptıran 320 öğrenciye, 6 branş öğretmeni, 5 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni tarafından haftada 4 gün eğitim verildi.
Bütün giderlerin Kayseri Şeker tarafından karşılandığı 27 Temmuz’da başlayan yaz kursu, kursa katılan öğrencilerin sertifika töreni Şeker Spor Tesislerinde yapıldı.
Törene; Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Üyeler İlhan Argun, Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyeleri, Mehmet Güntay, Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Başkan Vekili Atilla Yalçın, Üyeler Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Niğmetullah Sevim, Halis Lektemur, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Fabrika yöneticileri, kursiyer öğrenciler ve aileleri katıldılar.
Kayseri şeker yaz kursu sertifika dağıtım töreninde konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; "Kayseri şeker olarak artık borçları bitirdik, yatırımlara başlıyoruz. Ama asıl yatırım milletin geleceği olan bu fidanlara olan yatırım. İşte Kayseri Şeker bunu 5 yıldır layıkıyla yapıyor. Onun için veliler, hanımefendiler inanarak güvenerek çocuklarını buraya getirdiler ve emanet ettiler.
Değerli hocalarımız çocuklarımıza, Beden eğitimi, Din Kültürü eğitimi, zihinsel eğitim faaliyetleri yaptılar. inanıyorum ki Bunlardan önemli bir fayda sağlandı. Milletimizin geleceği konusunda çocuklarımızın yetiştirilmesinde bizde elimizden gelen katkıyı gösterdik. Bunu yaparken tüm masrafları Kayseri Şeker olarak üstlendik. Ailelerden ücret talep etmedik. Biz bunu memlekete olan borcumuzun bir gerekliliği olarak düşündük ve yerine getirdik" dedi.
Başkan Akay, Sosyal Sorumluluk Projesi içerisinde bu hizmetlerin yürütülerek beş hafta sonunda bu noktaya gelindiğini belirtti.
Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel de yapmış olduğu konuşmasında, "Şeker şirketinin içinde bulunduğu güzel ortamda sizlere güzel şeyler hazırlamışlar. Tüm yöneticilere teşekkür ediyorum. Sevgili çocuklar ben de 1962 yılında fakir ve çiftçi çocuğu olarak kayseri şeker fabrikasına gelmiş birisiyim. Sizi böyle görünce geçmişimi hatırladım. Burası çok bereketli bir yerdi, eğer Kayseri Şeker olmasa idi ben karşınızda milletvekili olarak olmazdım. Onun için içinde bulunduğunuz şartların kıymetini bilin. Buradan güzel insanlar çıkıyor ve bundan sonrada sizin gibi güzel insanlar çıkmaya da devam edecek sizlerin şahsında bu yönetici arkadaşları tebrik ediyorum. Annelerinize, babanıza saygılı olun. Dininizi diyanetinizi iyi öğrenin. Memleketimizi, bayrağımızı, ezanımızı sevin" dedi.
Sertifika töreni sonrasında öğrenciler ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulunularak yaz kursu sona erdi.

Google+ WhatsApp