Kayseri Şeker Fabrikası Bahçelik Sulama Birliği'ni Ziyaret Etti

Kayseri Şeker Fabrikası Bahçelik Sulama Birliği'ni Ziyaret Etti

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Yönetim Kurulu üyelerinden Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kooperatif Müdürü İsmet Aksoy ile birlikte Bahçelik Sulama Birliğini ziyaret etti.
Sulama konusunda son yıllarda Hükümet yatırımları kapsamında gelişme kaydedildiğini belirten Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, "30 yıldır bitirilemeyen barajlar bu dönemde bitirildi. Sulama politikalarının yanı sıra, çiftçiliğin modern usullerle yapılıyor olması tarıma farklı bir çehre kazandıracaktır. Böylece insanlar köylerini terk etmek zorunda kalmayacaktır. Son yıllarda çiftçilerimizin devlet imkanlarından daha fazla faydalanmaya başlaması ile bunun örneklerini görüyoruz." diye konuştu.
Bahçelik Sulama Birliği’nin bölgenin en büyük sulama birliklerinden olduğunu ifade eden Başkan Akay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sulama tesisleri ve kanalların yapımı halen devam ediyor. Ben inanıyorum ki bu konuda değerli Başkan ve yönetim kurulundaki arkadaşlar ellerinden gelen tüm gayreti gösteriyorlar. Bu tamamlanınca bölgeye çok büyük bir hizmet yapılmış olacak. Bölgeye önemli bir değer kazandırılmış olacak. Şimdiye kadar sulanamayan bazı alanlar sulamaya açılmış oluyor. Bu bölgede yaşanan göç olayı da bununla beraber ortadan kalkacağını ümit ediyorum. Çünkü insanlar Ziraat’tan ümit ettikleri geliri elde edemeyince köyü terk etmek zorunda kalıyorlar. Pazarören de giderek küçülen yerleşim birimlerinden bir tanesi. Bu çalışmalarla göçün şehirden köye olacağını ümit ediyorum. Ayrıca; Şeker fabrikalarının yaşamaları için sulama birliklerinin katkılarının çok önemli olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda biz sulama birlikleri ile kardeş kuruluşlarız. Birbirimizin faaliyetlerini bu anlamda destekliyoruz. Arkadaşlarımız başarılı bir hizmet ortaya koyuyorlar. Çiftçilerimizin de bu konudaki memnuniyetleri, ürünlerinin daha yüksek kalitede olması onları mutlu ediyor. Bu başarılı çalışmalar devam ederse her fabrikanın bir kale olduğu gibi sulama birlikleri de birer kale haline gelmiş olacağına inanıyoruz."
Bahçelik Sulama Birlik Başkanı İbrahim Ülker de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve 2015 yılında başladıkları sulama hizmeti ile halihazırda 13 bin dönüm alanın sulamaya açıldığını söyledi. 5 ilçeye bağlı 62 köyde 500 dönüm araziye sulama hizmeti vermeye çalıştıklarını kaydeden Sulama Birliği Başkanı Ülker, "Tabi ki suyun geçtiği yerde yeşeren bir hayat, yeşeren bir alan oluşuyor. Ürün deseni, insanların tarıma olan ilgisi, iştigali artarak değişiyor. Bölgeye ayrıca tarım teknolojisini de kazandırıyor. Bizim mustarip olduğumuz noktalardan birisi köylerimizde tarımla uğraşacak genç nüfusumuzun az olması, köyden şehre göçü yüreğimizde hissediyor olmamız. Ama sulu tarım ümit ediyoruz ki genç nüfusu tekrardan köyüne çekecek. Hem de gelecek için bölgenin önemli bir ateşleyici gücü haline gelecek. Özellikle pancar bizim burada olmazsa olmazlarımızdan. Bölgemizde ekonomik olarak sulama yapılabilen bir tesis durumundayız. Bu tesisin hak ettiği yere gelebilmesi için bize her zaman destek olan Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker’in bundan sonrada katkılarını görmeyi umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.


 

Google+ WhatsApp