Kayseri Şeker Çiftçileri Hannover Tarım Fuarında İncelemelerde Bulundu

Kayseri Şeker Çiftçileri Hannover Tarım Fuarında İncelemelerde Bulundu

Kayseri Şeker Çiftçileri Hannover Tarım Fuarında İncelemelerde Bulundu

Almanya’nın fuarlar şehri Hannover’de 90 ülkeden yaklaşık üç bin katılımcı firma ve 465 bin ziyaretçi ile Kasım ayında gerçekleşen dünyanın bir numaralı tarım fuarı olan Agritechnica fuarına; 120 Türk Firması ve Kayseri Şeker heyeti ile birlikte Türkiye’den üç bin ziyaretçi ile katılım sağlandı.
Dünyanın 1 numaralı tarım fuarı olan Agritechnica’da, profesyonel bitki üretiminde kullanılan en son teknolojileri ve tarımsal yenilikleri, tarım alet ve ekipmanları ve bunların etkin yönetimi için farklı, yenilikçi bir bakış açısının kazanıldığı bir fuar konumunda bulunmaktadır. Kayseri Şeker çiftçilerinden oluşan 40 kişilik heyet fuar dışında, KWS tohum işleme merkezi ile Şeker pancarı tarla ve Şeker Fabrikasında incelemelerde bulundular.
Fuara katılan Kenan Şahingöz, Tarım bilgilendirme gezisi kapsamında Almanya’da bulunmaktayız. Türk çiftçisinin ufkunun bu gezilerle açıldığını düşünüyorum. Kayseri Şekerin bu noktadaki emeği yadırganamaz. Türk çiftçisinin de Avrupa çiftçisi standartlarına gelebilmesi için elinden geleni yapıyor. Sadece bu şekilde gezi ile değil ekonomik olarak ta standartlara ulaştırdığını görüyoruz. Fabrikamız ne kadar büyük ve güçlü olursa çiftçimizde bir o kadar büyük ve güçlü olur" dedi.
Boğazlıyan Çiftçisi Samet Özer ise, "Kayseri Şeker fabrikamız sayesinde dünyanın en büyük fuarlarından birini gezme fırsatı yakaladık. Ayrıca KWS nin tohum işleme ünitelerini de gördük. Bu bilgileri memleketimizdeki hemşerilerimizle paylaşmayı düşünüyoruz" diye konuştu.
Hacı Saygı Kalkancık da, "Kayseri Şeker organizesinde biz çiftçiler yurt içindeki fuarları gezip teknolojik yenilikleri takip etme imkanını buluyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Google+ WhatsApp