Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan:

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan:

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan:

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, katıldığı bir televizyon programında emlak vergilerinin sıfırlanmasını ve tamamen kaldırılmasını istediklerini söyledi.
Programda yaptığı açıklamasında ilk olarak Türkiye’deki terör belasının kısa sürede bitmesi temennisinde bulunan Tahir Nursaçan, "78 milyon bu ülke için canını kırpmadan vermeye hazırdır. İnşallah Türkiye bu terör belasından kısa zamanda kurtulur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum" dedi.
2015 yılının seçimlerle geçtiğinin altını çizen Tahir Nursaçan, "2015 yılında 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri oldu. 2015 yılı seçim yılı oldu. Sanayide istediğimiz büyümeyi yakaladık diyemeyiz. İhracat rakamlarında yüzde 15 civarında küçülme var. Bizim Kayseri’de işçisini kapının önüne koymak diye bir şey yok, 2015 zor bir yıl oldu. 2016’dan beklentilerimiz yüksek" ifadesinde bulundu.
"Kayseri’ni ihracatı 2015 yılında çok iç açıcı değil. 2015 yılında bir düşüş söz konusu 1 milyar 581 milyon dolar Kayseri için düşük bir rakam" diyen Nursaçan şu şekilde konuştu:
" Bizim Kayseri OSB yeni yönetimi olarak fuar merkezimizi kurmak istememizdeki amaç küçük firmaların da ürünlerini pazara sunabilmesini sağlayacak. Bizim birkaç tane projemiz var, niyetimiz Mayıs ayında temel atmak Allah nasip ederse. 2016 yılı da bu anlamda verimli geçecektir.
2015 yılında istikrarsızlığın bedelinin ağır olduğu görüldü. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasında ekonomi darbe aldı diyemeyiz. Siyasetin değil ekonominin kaybı oldu. Türk halkı da bunu gördü. Önümüzdeki 4 yılda istikrar var. Allah bir daha istikrarsızlık göstermesin. Çünkü güçlü ekonomi güçlü iktidarlar sayesinde yakalanıyor. Muhalefet de ülkenin geleceği için önemli ama asıl gündeme siyasetçilerimizin ciddi manada vakit ayırmadığını görüyoruz.
İktidardaki ve muhalefettekilere insan çalıştırmayı ve üretim yapmayı nasip etsin. Üretimin önündeki meşakkati görmeyi nasip etsin. Türkiye’de vergiler yüksek, bunun düşmesi lazım. Muhalefetin böyle bir derdi yok. KDV oranları ve faizler yüksek, Muhalefetin faizlerin düşmesi yönünde bir kaygısı yok. Ben aynı zamanda OSBÜK üyesiyim. Cahit Nakiboğlu Başkanımız yaptığı bir toplantıda Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’e vergiler konusunda görüşmüş. Bir düzenleme yapılacağını söylemiş.
Bizim Maliye Bakanı da düğündeydi. Maliye Bakanı’ndan rica ettim. Sanayicinin farkına varıldığını, onun da derdinin olduğunu , belediyelerimizin yapmadığı hizmetin vergisini aldığını ve bu vergiyi kaldırmanızı bekliyor dedim. Naci Ağbal Bakanımıza. Melikgazi belediyesinden farklı bir hizmet vermiyoruz burada. Emlak vergilerinin sıfırlanmasını ve tamamen kaldırılmasını istiyoruz."

Google+ WhatsApp