KAYSERİ MODEL FABRİKA ÖĞREN – DÖNÜŞ PROJESİ 2. LANSMAN TOPLANTISI YAPILDI.

KAYSERİ MODEL FABRİKA ÖĞREN – DÖNÜŞ PROJESİ 2. LANSMAN TOPLANTISI YAPILDI.

Kayseri Model Fabrika (KMF) Öğren Dönüş Programı 2. Lansman Toplantısı 29 Haziran 2022 tarihinde 1. OSB Konferans Salonunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar'ın katılımı ile gerçekleşti. Etkinliği Sanayi Teknoloji Bakanlığı ve UNDP uzman ve yöneticileri ile birlikte farklı illerden 350’nin üzerinde katılımcı izledi. Lansmanda KMF'den hizmet alan 7 işletmenin çalışan ve işverenleri proje deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Lansman açılışında konuşan İlker Murat Ar Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında pek çok projenin yürütüldüğünü, bunlardan birinin de model fabrikalar olduğunu ifade etti. Ar, "Kayseri Model Fabrikamız sadece işletmelere yalın dönüşüm danışmanlığı veren bir kuruluştan öte, üniversite sanayi iş birliğine katkı sağlayan, istihdam aracılığı yapan bir kuruluş haline dönüşmüş durumdadır. Model fabrika çalışanlarına emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum." dedi.


Model Fabrika Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sarıalp seçili ürün gruplarında günlük % 100 üretim artışı sağlanan öğren dönüş projeleri görüldüğünü ifade etti.


AGÜ Rektörü ve KMF YK Başkan Vekili Prof. Dr. Cengiz Yılmaz da konuşmasında üniversite-sanayi iş birliğine değinerek AGÜ'nün Hansa Üniversiteler Birliği (HLU) Organizasyonu tarafından geliştirilen WURI (World's Universities with Real Impact) Derecelendirme Sisteminde Türkiye ve dünyadan pek çok üniversiteyi geride bırakarak 23. sırada yer aldığını belirtti.

  
KMF Genel Müdürü Salih Yalçın'ın da konuşmasında 1,5 yıllık süre zarfında 60. öğren dönüş projesine ulaştıklarını, bunlardan 49’unun tamamlandığını belirtti.


Etkinlikte Hedef Kablo A.S., Arkopa Ahşap A.Ş., Armor Isı A.Ş., Somçelik Raf Sistemleri Ltd. Şti., Noche Madencilik (Badem Pınarı) A.S., Ladin Mobilya Ltd. Şti. ve Sarıgözoglu Makina ve Kalıp A.Ş. projelerini paylaştı.

Projelerden memnuniyetlerini dile getiren ilgili kurum yöneticileri diğer sanayicileri de öğren-dönüş projesine dahil olmaya davet etti. Sanayiciler aynı zamanda sürdürülebilirlik için KMF'den ilave gözden geçirme hizmeti talep ettiler.

Google+ WhatsApp