Kayseri Küçük Millet Meclisi

Kayseri Küçük Millet Meclisi Başkan Çelik'i Ağırladı

Kayseri Küçük Millet Meclisi Mart Ayı Toplantısı’nda konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, sorunların çözümü için insan odaklı çalışma zihniyetinin şart olduğunu söyledi.
Kocasinan Belediyesi Meclis Salonu’nda Merve Akbulut’un moderatörlüğünde yapılan toplantıda genel gündem olarak kadın cinayetleri ve şiddet, yerel gündem olarak Kayseri ve şehircilik konuları işlendi. Meydana gelen kadın cinayetlerinin istatistiki bilgilerinin verildiği slayt sunumunun ardından konuşan Kayseri büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik sorunları temelinden çözmek için insan odaklı çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi. İnsan odaklı yönetimin önemine değinen Başkan Çelik, “Biz insan odaklı bir çalışma yaparsak sorunları temelinden çözmeye başlarız. Çocuklara ve gençlere yönelik, kadınlara yönelik belediyecilik, ailelere yönelik belediyecilik, yaşlılara yönelik belediyecilik hizmetleri engelli kesimlere yönelik yapacağımız belediyecilik ve yönetimde insan odaklı belediyecilik tüm bu ana başlıklarda eğer biz insanı merkeze koyarsak yapacağımız işte zaten kendiliğinden çözümü de getirmiş oluyor. Çocuk ve gençlikle ilgili çocuğun önüne alternatif bir iş, tesis veya zaman geçireceği bir mekan, kadınların zamanını geçirebileceği ortamı bizim üretmemiz lazım. Kadınlar boş zamanlarında sadece zaman öldürmek yerine bir takım hobi kursları, aile ekonomisine katkı sağlayacak bir takım meslekler edinmelidir. Ayrıca kadınlar kültürel konularda da kendini yetiştirmelidir” ifadelerini kullandı. Toplantıda Avukat Selda Çil de kadına yönelik şiddet, cinsel istismar gibi konularda toplantıya katılanlara bilgiler verdi.
Kayseri Küçük Millet Meclisi Mart Ayı Toplantısı’nda katılımcılar Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e istek ve önerilerini belirtti.

Google+ WhatsApp