Kayseri İç Anadolunun Sağlık Turizmi Üssü Olacak

Kayseri İç Anadolunun Sağlık Turizmi Üssü Olacak

ASTUDER Anadolu Sağlık Turizmi Derneği’nin Kayseri Erciyes A.Ş ev sahipliğinde düzenlemiş olduğu “ Sağlık Turizmi Erciyes Çalıştayı” gerçekleştirildi.

 

Kayseri Erciyes Dağı Tekir Yaylasında bulunan Erciyes A.Ş de düzenlenen “Sağlık Turizmi Erciyes Çalıştayına” ASTUDER Yönetim Kurulu Başkanı Dt. İlhan Karacalar ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Kayseri Erciyeş A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahit Cıngı, Kayseri İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Ali Ramazan Benli, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Ahmet Emin Kilci, Erciyes Üniversitesi,  Kayseri Şehir Hastanesi, Acenta Temsilcileri ve Özel hastane yetkilileri katıldı.

 

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan ASTUDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Sezer, Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de sağlık turizminin önemine dikkat çekti.“Şehrimizde sağlık altyapısı oldukça iyi ve gelişmiş durumda. Sağlıkta alternatif tıp da  Kayseri'de oldukça önemli yer tutmaktadır. Kurum, kuruluşlar ve sağlık turizmi paydaşları olarak, Kayseri turizmini canlandırmak için elimizden geleni yapmamız gerekmektedir. Şehrimizde sağlık turizmini daha da önemli yerlere getirmenin çalışmalarını yapmalıyız'' diye konuştu.

 

Kayseri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, “Sağlık Turizminde Kayseri'nin bugününü ve geleceğini istişare edeceğiz. Genel sağlık hizmetlerinde Sağlık Üssü olan Kayserimizin, Sağlık Turizminde de ilerlemesi adına gerek kamu gerekse özel sağlık kurumlarımız kendi payına düşeni yapacaklardır. Sağlık Turizminde öncelikli hedef grubumuz gurbetçilerimiz olmalıdır. Kamu olarak Kayseri Şehir Hastanesinin "Sağlık Turizmi Yetki Belgesi" almasıyla bu yolda ciddi bir adım atmış olduk. Sağlık Turizmini nasıl geliştireceğimizi ve ne tür projeleri hayata geçirmemiz gerektiğini konuştuğumuz bir Çalıştay oldu.”sözleriyle organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Kayseri Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahit Cıngı,

Sağlık Turizminin Yeni Adresi Kayseri ve Erciyes olacak

 

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahit Cıngı, Turistler için Kış turizmi ile Sağlık turizmini bir arada olduğu emsalsiz bir ortam oluşturacaklarını söyledi.Bundan sonraki çalışmaların süreceğini kaydeden Cıngı, sağlık turizminin bölgemizde yaygınlaşması aynı zamanda Erciyes’i dünya çapında bir turizm merkezi haline getirecektir ve Dünya’da ki birçok kayak merkezinden ayırt edilecek bir konuma gelecektir.” ifadelerini kullandı.

200 Milyon Avroluk yatırımdan bahseden Cıngı, Charter uçuşlarda sağlık turizmininde altyapısında hizmet veren gıda ve yöresel lezzetlerle birlikte Kapadokya markası altında Erciyes kış turizmini birleştirilmesi Gastronomi ve eğlence sektörüyle karışık olarak ele alınması herşeyden önce emin yavaş ve sağlam adımlarla toplam kalite anlayışından ödün vermeyerek bir disiplinle ilerlememiz gerekliliği vurguladı.

 

 

Çalıştayın kapanış konuşmasını yapan ASTUDER Yönetim Kurulu Başkanı Dt. İlhan Karacalar,  ''Turizm artık deniz, kum, güneş değildir. Turizm tarihine baktığımız zaman sağlık turizmi ile başlamıştır. Turizmin başlangıç noktası sağlık turizmi olmasına rağmen maalesef hiç önemsenmemiştir. Deniz, kum, güneş üçlüsü yoğunlaşmış ama son yıllarda öne çıkan turizm dallarında sağlık turizmi, gastronomi turizmi, kış turizmi önem kazanmaya başlamıştır. Bu üç turizm dalı da ilimizde mevcuttur. Özelikle sağlık kurumlarının tanıtım çabaları tabi ki çok önemlidir. Sağlık turizmi çok önemli bir turizm dalı ve çok gelir getiren turizm dalıdır. Bu toplantıda nasıl geliştiririz, nasıl pay oranını artırırız konularını gündeme taşıdık” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp