Kayseri'de Sigara Cezasından Kurtuluş Yok

Kayseri'de Sigara Cezasından Kurtuluş Yok

Kayseri’de Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Türkiye’de ilk kez sigara içilen mekanların tespit edilmesi için watsapp ihbar hattı kuruldu.
Konuyla ilgili açıklamayı, Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve Halk Sağlığı İl Müdürü Yunus Karadağ yaptı. Vali Orhan Düzgün, geçtiğimiz yıl İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yine watsapp üzerinden uygulanan trafik ihbar hattından sonra, watsapp sigara ihbarı uygulamasının da başarıya ulaşılacağına inandığını söyledi.
TÜRKİYE’DE İLK
Türkiye’de ilk kez Kayseri’de pilot uygulamasının yapılacağı ihbar hattının, kişilerden ziyade mekanların tespit edilmesinde işe yarayacağına dikkat çeken Vali Düzgün, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Halk Sağlığı Müdürlüğümüz yetkililerinin Kayseri’deki tüm mekanlarda aynı anda bulunması mümkün değil. Vatandaşlarımızın da bu konuda yardımcı olabilmesi bakımından, suç teşkil eden olaylara rastlaması durumunda, bunu Halk Sağlığı müdürlüğümüzün yeni oluşturmuş olduğu watsapp ihbar hattına iletmeleri ve gönderilen görüntülerin, delillerin yeterli olması halinde, buralarda cezai işlem uygulaması yapılabilecek.”
Halk Sağlığı Müdürü Yunus Karadağ da, suç ihlallerini anında ihbar edebilmeleri için vatandaşa kolaylık sağlama adına watsapp uygulaması yapmaya karar verdiklerini söyledi. Halihazırda 21 tabletle faal olarak hizmet veren 56 ekipleri olduğunu belirten Halk Sağlığı Müdürü Yunus Karadağ, watsapp uygulaması ile ekip sayılarını artıracaklarını da ifade etti. halk Sağlığı Müdürü Yunus Karadağ, vatandaşların, 0505 157 8538 numaralı watsapp ihbar uygulamasından, kısa süreli görüntü ve fotoğraf paylaşımı yaparak, sigara ihlalinin uygulandığı mekanları kolaylıkla şikayet edebileceklerini sözlerine ekledi.
Kayseri’de, 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun kapsamında, 2015 yılında yapılan denetimlerde, 249 işletme ve 534 kişiye 487 bin TL para cezası uygulanmıştı.


 

Google+ WhatsApp