Kayseri'de gıda denetim seferberliğinde et ürünleri denetlendi

Kayseri'de gıda denetim seferberliğinde et ürünleri denetlendi

TARIM ve Orman Bakanlığı'nın başlattığı gıda denetimi seferberliği kapsamında Kayseri'de sucuk ve pastırma üretimi yapılan tesislerde et denetimi yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan gıda denetim seferberliği Kayseri'de de başladı. Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin ve İl Müdürlüğü'ne bağlı denetçiler Kocasinan İlçesi sınırları içerisinde bulunan Karpuzatan mevkiindeki sucuk ve pastırma üretimi yapan tesisleri denetledi. Denetimlerde et ürünleri kontrol edildi. Ardından açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, "Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin talimatı ile dünden itibaren Türkiye'nin her yerinde aralıksız denetim seferberliği başladı. Dün süt ve süt ürünleri takviye edici gıda üreten işyerlerine yapılan incelemelerle başlayan denetim seferberliği bugün et ve et üretiminde imalattan satışa kadar her aşamada denetimler yapılıyor. Bu nedenle unlu mamullerden marketlere, marketlerden okul kantinlerine, restoran ve lokantalara kadar bu denetimler yapılacak "ifadelerini kullandı.
 
 
 
Gıda ile ilgili şehirdeki tüm işletmelerin denetime tabi tutulacağını kaydeden Şahin, "Bu denetim farkındalık yaratabilmek için yapılmaktadır. Bakanlığımız ve il müdürlüğümüz denetimlerine sene boyunca aralıksız devam etmektedir. Kayseri'de ve ilçelerde yaklaşık 10 bin işletme var. Bu 10 bin işletme senede en az 2 kez denetlenmektedir. Gördüğümüz uygunsuzluklar karşısında cezai işlem uygulanıyor. Bizim asıl görevimiz cezai işlem uygulamak değil, rehberlik. Kayseri et ve et ürünlerinde Türkiye'nin beyni konumunda. Sektörün önde gelen işletmelerini bünyemizde bulunduruyoruz. Kayseri pastırma ve sucuk konusunda elinde bulundurduğu haklı değerini bundan sonra da devam ettirecektir. Kontroller sırasında illaki eksiklikler ve hatalar görüyoruz. Bunun neticesinde uyarı ve cezalar veriliyor" şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp