Kayan aracını durdurmak isterken canından oldu

Kocaeli’nin Gölcük Belediyesi’nde 7 yıldır şoförlük yapan Nizamettin Kandermir, park halinde kaymaya başlayan kamyonu durdurmak isterken aracın altında kalarak hayatını kaybetti.

Gölcük’te 12 yıldır kamyon şoförlüğü yapan Nizamettin Kandemir (48), çalışır halde park ederek indiği ve daha sonra kendiliğinden kaymaya başlayan kamyonunu durdurmak isterken aracının altında kalarak hayatını kaybetti.

Kaza, 11.30 sıralarında Kocaeli’nin Gölcük ilçesi Hisareyn mezarlığı girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 41 H 7080 plakalı kamyonu ile düzenleme çalışmalarında kullanılmak üzere Hisareyn mezarlığına mıcır getiren Nizamettin Kandemir, yükünü boşaltacak yer bakmak için çalışır haldeki kamyonunun el frenini çekerek aracından indi.

KAYAN ARACINI DURDURMAK İSTERKEN HAYATINDAN OLDU
Aracından biraz uzaklaştıktan sonra kamyonun kaydığını gören Kandemir, koşarak aracının kapısını açıp el frenine uzandı. Bu sırada aracın kaymaya devam etmesi nedeniyle hareket eden kapının başına çarpması sonucu Nizamettin Kandemir yere düşerek aracın adlında kaldı.

İTFAİYE KAMYONUN ALTINDAN CESEDİNİ ÇIKARDI
Kandemir’in sesini duyan arkadaşları ise kısa sürede aracın başına gelerek kamyon tekerinin altında çalışma arkadaşlarının hareketsiz yattığını gördüler. Çalışma arkadaşlarının haber vermesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve 112 ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen 112 ekiplerince kamyon tekerlerinin altından çıkarılan Tacettin Kandemir’e 112 ekiplerince yapılan ilk müdahalede ise öldüğü belirlendi.

KIZINDAN ACI FERYAT: “BELKİ BABAM ÖLMEMİŞTİR”
Olayı haber alan Kandemir’in yakınları ise olay yerine geldiklerinde yerde yatan Kandemir’in öldüğünü öğrendiklerinde sinir krizleri geçirdiler. Sinir krizi geçirenlerden birinin evli ve 3 çocuk babası olan Kandemir’in kızı olduğunu öğrenen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ise yakınlarını sakinleştirmeye çalıştı. Babasına son kez bakmak isteyen kızı ise Başkan Ellibeş’e “Belki ölmemiştir” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Olay yerine gelerek Kandemir’in çalışma arkadaşlarından bilgi alan Başkan Ellibeş, kaza hakkında bilgi vererek, Kandemir’in en deneyimli şoförlerinden biri olduğunu, aracını durdurmak isterken altında kalarak hayatını kaybettiğini söyledi.

ARKADAŞINI EZEN KAMYONU AĞLAYARAK KULLANDI
Daha sonra olay yerine gelen savcının inceleme yapmak istediği esnada ise kamyonun geri çekilmesi için başka bir şoför arandı. Ölen Kandemir’in iş arkadaşlarından biri ise istemeye istemeye direksiyona geçerek gözyaşları içerisinde kamyonu geri hareket ettirdi. Daha sonra aracı durduran iş arkadaşı son kez Kandemir’e bakarak uzun süre araçtan inemedi. Kandemir’in cesedi olay yeri incelemesinin ardından incelenmek üzere Gölcük Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Polis ekipleri kaza hakkında inceleme başlattı.

Google+ WhatsApp