Karda mahsur kalan hamile kadını böyle kurtardılar

Erzincan’ın Üzümlü İlçesi’ne bağlı Çamlıca Köyü yolu kar nedeniyle kapanınca doğum sancısı başlayan Ebru Nurali’ye ulaşabilmek için ekipler seferber oldu.

Yaklaşık 5 saat süren yol açma çalışmaları sonucu köye ulaşan ekipler hamile kadını paletli ambulansa alarak hastaneye ulaştırdı. Erzincan’da ve çevresinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken birçok köy ve mezra yolu da ulaşıma kapandı. Merkeze 50 kilometre uzaklıktaki Üzümlü İlçesi’ne bağlı Çamlıca Köyü’nde doğum sancıları başlayan 25 yaşındaki Ebru Nurali için yakınları sağlık ekipleri ile irtibata geçerek Sağlık Bakanlığının "Misafir Anne Projesi" kapsamında sağlık kuruluşuna sevki için yardım istedi.

Bunun üzerine İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri ile birlikte yola çıkan sağlık ekipleri kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğu yolda 5 saat süren yol açma çalışmasının ardından köye ulaştı. Nurali’yi alan ekipler hamile kadını paletli ambulans ile hastaneye ulaştırdı. Ekiplere teşekkür eden Ebru Nurali “4 günden beri yolumuz kapalıydı. Ekipler gelerek yolumuzu açtı.” dedi. 

Üzümlü Devlet Hastanesinde ilk muayenesi yapılan hamile kadın Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Hamile kadın Halk Sağlığı Misafirhanesinde doğum yapana kadar misafir edilecek. 

Google+ WhatsApp