Karaman’ın Karnesi ‘taktirlik’

Karaman’ın Karnesi ‘taktirlik’


KAYSERİSPOR ilk yarının, diğer deyimle yılın son maçında, Erzurum deplasmanından 1 puanla döndü. 

 

Hikmet Karaman açısından bakıldığında ise 3 maç 7 puan. Sarı kırmızılılar, ilk yarı sonunda topladığı 19 puanla, ikinci yarıya daha umutlu bakmaya başladı. Bir anlamda futbolcular da taraftar da Karaman’la hayat buldu.

 

Kayserispor, Erzurum deplasmanında en iyi ve en formda iki oyuncusundan yoksundu. Lung kurtarışlarıyla, Mensah ise son haftalardaki asist ve golleriyle takımı sırtlayan iki oyuncuydu. 

Ancak Karaman’ın kazandırdığı takım ruhuyla Kayserispor önemli eksiklerine rağmen üstelik öne geçtiği karşılaşmayı da puanla kapatmayı başardı.

 

Kayserispor’un Erzurum deplasmanından puanla dönmesi şüphesiz ki çok önemli. Muammer’in kritik hataları yürekleri ağızlara getirse de, Kayserispor savunması ilk kez bu kadar kon- Karaman’ın karnesi ‘taktirlik’santre ve başarılıydı.

 

Mensah’ın yokluğunda Chery çok etili olamadı. Ama dikkat çeken Bilal’deki form düşüklüğü. Hikmet Karaman’la birlikte tüm futbolcular üstüne koyarak devam ederken, Bilal, sahada ‘serseri mayın’ gibi. Genç futbolcu her ne karar kritik müdahaleler yapsa da oyunda devamlılığı yok. Bilal’in oyunu tek yönlü oynaması, bulunduğu bölgedeki savunma oyuncusunu da yıpratıyor.

 

KARAMAN’LA NE DEĞİŞTİ?

 

Hikmet Karaman, sakatların düzelmesiyle kadro genişliği yakaladı. Ertuğrul Sağlam belki bu anlamda şanssızdı. Ama Kayserispor, Karaman’la direnç kazandı. Saha içinde mücadele etmeye, takım ruhunu sahaya yansıtmaya başladı.

 

Karaman’ın karnesine baktığınızda 3 maç 7 puan şahane.

 

Ama asıl önemli olan, Karaman’la birlikte futbolcuların canlanması. Kadro dışı bırakılan Kana Bıyık’dan, kalece Lung’a, hatta esame listesine adı dahi yazılamayan Asomah Gyan’a kadar, takımda inanılmaz bir canlanma oldu, tribünlere de heyecan geldi. Tecrübeli teknik adamın ufak tefek gibi görünen sihirli dokunuşları futbolcuları kendine getirmeye yetti.

 

Taraftar artık, stada kazanacağına inanarak gidiyor, ya da ekran başında takımını daha keyifle izliyor.

 

Kayserispor tam ritim yakalamışken, ilk yarının sona ermesi iyi olmadı belki. Ama, Hikmet Karaman’ın kendi oyun sistemini futbolculara anlatması ve ikinci yarıda daha diri bir Kayserispor izletmesi adına da önemli. Karaman, lige verilen arada sihirli dokunuşlarına yenilerini ekleyecektir.

 

En büyük düşme adayı gösterilen Kayserispor’un 3 haftalık performansıyla 19 puana ulaşması küçümsenmeyecek bir başarı. Futbolculardan, iyi bir devre arasıyla ikinci yarıda bambaşka bir Kayserispor izleyeceğimizinde sinyallerini aldık. En büyük arzumuz, yeni yıl da, çok daha iyi bir Kayserispor izlemek…

Google+ WhatsApp