Kapalı Cerrahi İle 6 Saatte Sağlığına Kavuştu

Kapalı Cerrahi İle 6 Saatte Sağlığına Kavuştu

Kapalı Cerrahi İle 6 Saatte Sağlığına Kavuştu

Memorial Kayseri Hastanesi’nde yapılan kapalı ameliyatla 5 santimetrelik miyom ve 7 santimetrelik çikolata kisti aynı anda alınan 29 yaşındaki Saliha Eşgi, sağlığına kavuştu. Saliha Eşgi, Doç. Dr. Gökalp Öner’in yaptığı operasyondan 6 saat sonra normal yaşamına geri döndü.
Memorial Kayseri Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Doç. Dr. Gökalp Öner, 4 santimetrenin üzerindeki miyom ve çikolata kistlerinin, gebeliğe engel olduğunu söyledi. Öner, miyomların rahim kaslarında oluşan iyi huylu bir tümörler olduğunu ifade ederek, “Çikolata kistleri ise endometriozis hastalığı olarak tanımlanmaktadır. Çikolata kisti vücuttaki başka bölümleri de etkileyebilir. Miyomlar ise hiç doğum yapmamış kadınlarda daha sık görülür. 20-35 yaş arasındaki kadınların yaklaşık yüzde 20’sinde, 45 yaş üzerindeki kadınların ise yaklaşık yüzde 40’ında miyom vardır” dedi.
Doç. Dr. Öner, çikolata kisti ve miyomların, ağrı ve kanamayla belirti verdiğini vurgulayarak, Saliha Eşgi’nin ameliyatı hakkında şu bilgileri verdi; “Kapalı olarak gerçekleştirdiğimiz ameliyat ile yarım ve bir cm’lik kesilerden miyom ve çikolata kistlerini çıkarmayı başardık. Bunu yaparken hastanın rahmine ve yumurtalıklarını koruyucu önlemler aldık. Açık ameliyata göre laparoskopik yöntemde risk oranı oldukça azdır. Hastamız operasyondan kısa bir süre sonra taburcu oldu ve normal yaşamına geri döndü. İyileşme süresi kısa olduğundan bu yöntem hasta için konforludur. Bir ay içinde gebelik planlayabilir.”
Kayseri’de yaşayan Saliha Eşgi ise 3 yıldır evli olduğunu belirterek, “Yaklaşık 4 ay önce ciddi ağrılarım ve adet düzensizliğim nedeniyle doktora başvurdum. Tanı konulamayınca Doç. Dr. Gökalp Öner’le görüştük. Eşimle hastaneye geldiğimizde büyük bir sorun olduğunu düşünmüyorduk. Teşhis konulduktan sonra çok şaşırdık. Sağlığıma kavuştuğum ve gebelik planı yapacağımız için çok mutluyum” diye konuştu.

Google+ WhatsApp