Kanaryalar Madalya İçin Yarışıyor

Konya´da Serinofil Kanaryacılar Derneği tarafından düzenlenen Irk ve Renk Kanaryalar Yarışmasında 2 bin kuş madalya için yarışıyor. Konya Ticaret Odası Uluslararası Fuar Merkezinde düzenlenen yarışma

Konya´da Serinofil Kanaryacılar Derneği tarafından düzenlenen Irk ve Renk Kanaryalar Yarışmasında 2 bin kuş madalya için yarışıyor.
Konya Ticaret Odası Uluslararası Fuar Merkezinde düzenlenen yarışmaya Türkiye´nin değişik kentlerinden 2 bin kanarya katılıyor. Sahipleri tarafından getirilen kanaryalar kayıt altına alınarak ırk kuşları tüy ve gövde yapısına göre, renk kuşları da renklerine göre değerlendirilecek.
Konya Serinofil Kanaryacılar Dernek Başkanı Mehmet Güler, her evden kanarya sesi yükselmesini arzu ettiklerini söyledi. Dünya yarışmasını Konya´ya almak için girişimlerde bulunduklarını kaydeden Mehmet Güler, "Konya´da 6. düzenlenen yarışmada kanaryalar renk ve ırklarına göre değerlendirilecek. Dünya yarışmasını Konya´ya almak için uğraşıyoruz. Amacımız herkesin bu güzel hobinin sahibi olması, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak. Her evde bir kuş olsun diyoruz. Türkiye´nin her yerinden gelen hayvanseverler var. Şuan 2 bin kuş yarışıyor. 5-6 bin satılık kuş burada sergileniyor. Bugün dereceye giren kuşlar belli olacak. Yarın da yarışma salonunda ziyarete açılacak. Herkesi buraya davet ediyoruz. Renk kuşları güzel renklerine göre, ırk kuşları da tüy ve gövde yapısına göre, kuyruk yapısına göre değerlendirilecek ve madalya ile ödüllendirilecek. Burada dereceye giren kuşlar kayıt altına alınacak" dedi.
(İP-ÖK-Y)

18.10.2014 14:02:14 TSI

Google+ WhatsApp