Kanada Ankara Büyükelçisi Chris Cooter Vali Kamçı’yı Ziyaret Etti

Kanada Ankara Büyükelçisi Chris Cooter, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı’yı ziyaret etti.

Vali Kamçı tarafından Valilik girişinde karşılanan Kanada Ankara Büyükelçisi Chris Cooter ilk olarak Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Daha sonra konuklarını makamında ağırlayan Vali Kamçı, burada yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, ziyaretin Kayseri ile Kanada arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.
 
Kanada ve Türkiye’nin coğrafi olarak birbirine uzak iki ülke olduğunu ifade eden Vali Kamçı, bu rağmen eskiden beri Kanada ile iyi ilişkiler içerisinde olunduğunu belirtti.
Kanada ve Türkiye’nin 2,5 milyar dolar dış ticaret hacmi olduğunu ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:
 
“Kanada ile 2,5 milyar dolar dış ticaret hacmine sahibiz. Yaklaşık 800 milyon dolar ihracatımız var. 1,7 milyar dolar da ithalatımız var. Kanada’dan yılda yaklaşık 100 binin üzerinde turist ülkemizi ziyaret ediyor.  Amacımız dış ticaret hacmini artırmak. Turist sayısında da artışı sağlamak arzumuzdur. Sayın Büyükelçi bize de nezaket ziyareti yaptı. Kendilerine hoş geldiniz diyoruz.”
 
Kanada Ankara Büyükelçisi Chris Cooter, ziyarette yaptığı konuşmada, Vali Kamçı’ya sıcak karşılamadan dolayı teşekkür ederek, Türkiye ve Kanada arasındaki diplomatik ilişkilerin bu yıl 75. yılını kutlandığını söyledi.
 
Diplomatik ilişkiler de 75. yılı “Altın Yıl” olarak ilan ettiklerini ifade eden Kanada Ankara Büyükelçisi Chris Cooter, “Türkiye’de şu anda Kanada olarak madencilikle ilgili birçok şirketimiz var. Fakat ticari ilişkilerimiz her gün çeşitleniyor. Kültürel bağlantılarımı her geçen gün daha da gelişiyor. Fakat Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın söylediği gibi bunu daha da geliştirmeliyiz. Bu yüzden ziyaretimin asıl amacı, sadece İstanbul, Ankara gibi büyük şehirler değil, Kayseri gibi dinamik şehirlerle de ilişkilerimizi güçlendirmek.” dedi.  

Google+ WhatsApp